Βόλος: Προανάκριση για το ακραίο bullying σε μαθητή της πρώτης δημοτικού

Βόλος: Προανάκριση για το ακραίο bullying σε μαθητή της πρώτης δημοτικού

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ήδη η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα της Νέας Ιωνίας το περιστατικό με το bullying που δέχθηκε ένα παιδί πρώτης δημοτικού από μεγαλύτερο συμμαθητή του την ώρα του σχολικού διαλείμματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει η ίδια η μητέρα, όλα ξεκίνησαν με σπρωξίματα και χτυπήματα από τον μεγαλύτερο μαθητή προς τον γιο της, ωστόσο την τελευταία φορά η κατάσταση πήρε ακραίες διαστάσεις.

Ειδικότερα η μητέρα του 7χρονου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε αναλυτικά πώς αντιλήφθηκε με τον σύζυγό της ότι το παιδί της έπεσε θύμα bullying. 

«Σήμερα πήγα να αλλάξω τον μικρό να τον πάω στο πάρκο και ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται να πηγαίνει στο σχολείο καθώς σήμερα βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του “Χχοο” από συγκεκριμένο μαθητή μεγαλύτερης τάξης που από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει και να παίξει τρίλιζα (…) Οπως μας είπε ο μικρός δεν είναι η πρώτη φορά (…)», επισήμανε η ίδια στην ανάρτησή της. 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Σήμερα οι γονείς κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ήδη η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας. Το περιστατικό διερευνάται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τους γονείς εάν αντιληφθούν κάτι από τα παιδιά τους, να ενημερώσουν και τον Σύλλογο, ώστε όλη η σχολική κοινότητα να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα bullying και κακοποίησης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Σταύρος Πετμεζάς, μιλώντας στην «Κ» σημειώνει πως είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σοβαρό περιστατικό συμβαίνει στο σχολείο. 

Εκτακτη γενική συνέλευση γονέων

«Δεν έχει πέσει ξανά στην αντίληψή μας παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν. Υπήρχαν περιστατικά με καβγάδες και σπρωξίματα, αλλά πάντα όποια ζητήματα επιλύονταν μεταξύ των γονέων», τονίζει ο ίδιος.

Επισημαίνοντας πως στο σχολείο πηγαίνουν 250 παιδιά και πως η νέα διευθύντρια ανέλαβε χρέη τον Ιούλιο, ο κ. Πετμεζάς λέει πως επικοινώνησε με τους γονείς του 7χρονου το βράδυ της Τρίτης. 

«Μου περιέγραψαν τι συνέβη, ωστόσο οι ίδιοι μέχρι χθες δεν γνώριζαν το όνομα του μαθητή που έκανε bullying στο παιδί τους, καθώς είναι από μεγαλύτερη τάξη. Από την πλευρά μας ως σύλλογος θα προχωρήσουμε σε έκτακτη γενική συνέλευση, καθώς ορισμένοι γονείς έχουν ανησυχήσει», σημειώνει ο πρόεδρος. 

Οδηγίες προς τους δασκάλους

Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου αναζητεί τρόπους σχετικά με το πώς ο 7χρονος θα επανενταχθεί ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Μιλώντας στην «Κ» ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, Γιώργος Πολύζος, επισήμανε πως στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο σχολείο δόθηκαν κατευθύνσεις προς τη διεύθυνση για τον χειρισμό του θέματος από τους δασκάλους. 

«Στη σύσκεψη έλαβε μέρος και σχολικός ψυχολόγος αλλά και κοινωνιολόγος, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ομαλή επιστροφή του παιδιού στο σχολείο», τόνισε ο κ. Πολύζος, ο οποίος στην ερώτηση για το αν θα απομακρυνθεί το παιδί που έκανε bullying στον 7χρονο, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT