Εκρηξη στον Πειραιά: Είχε ξαναγίνει στόχος το κτίριο της Φίλωνος

Εκρηξη στον Πειραιά: Είχε ξαναγίνει στόχος το κτίριο της Φίλωνος

Ισχυρή έκρηξη σε χώρο όπου στεγάζονται κυρίως ναυτιλιακές και δικηγορικές εταιρείες – Η έρευνα της Ασφάλειας Πειραιά προ τριετίας δεν έφερε αποτέλεσμα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο φορές στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών έχει γίνει στόχος επίθεσης το κτίριο της οδού Φίλωνος στον Πειραιά όπου χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Στο κτίριο στεγάζονται γραφεία κυρίως ναυτιλιακών και δικηγορικών εταιρειών αλλά και μια εκτυπωτική εταιρεία που υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές. Επίσης υλικές ζημιές υπέστησαν και παρακείμενα κτίρια λόγω της ισχύος της έκρηξης, ενώ στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 45 εκατοστών. Η βόμβα πυροδοτήθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα. Αποτελείτο από βραδύκαυστο φιτίλι, πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα ισχυρού εκρηκτικού. Οι πυροτεχνουργοί που πήγαν στο σημείο περισυνέλεξαν υπολείμματα της βόμβας τα οποία στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για έρευνα, η οποία ανατέθηκε στο τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

«Δεν μας απειλούσαν»

Χθες αστυνομικοί της υπηρεσίας είχαν μια πρώτη επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες των εταιρειών που στεγάζονται στο κτίριο, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν δέχονταν απειλές ούτε είχαν υπάρξει θύματα εκβιασμού.

Το ίδιο ακριβώς κτίριο της οδού Φίλωνος είχε γίνει στόχος επίθεσης και στις αρχές του 2020. Τότε οι δράστες είχαν τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια και από την έκρηξη είχαν προκληθεί μικρότερης κλίμακας υλικές φθορές. Στο κτίριο πάντως στεγάζονταν και προ τριετίας οι ίδιες ναυτιλιακές και δικηγορικές εταιρείες, με την έρευνα τότε της Ασφάλειας Πειραιά να μη ρίχνει φως στην υπόθεση. Ηδη από χθες πάντως γίνεται προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία να βρεθεί υλικό από βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή της έκρηξης. Κι αυτό προκειμένου να ελεγχθεί εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT