Βόλος: Εντοπισμός 33 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους

Βόλος: Εντοπισμός 33 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους

Οι αλλοδαποί φαίνεται να πλήρωσαν για την μεταφορά τους από την Τουρκία 5.000-8.000 ευρώ το άτομο.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον εντοπισμό τριάντα τριών αλλοδαπών και στη σύλληψη του 49χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προχώρησαν χθες το πρωί, τα στελέχη του Λιμεναρχείου Βόλου.

Οπως προέκυψε, χθες το πρωί ενημερώθηκε το λιμενικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τον εντοπισμό δύο ύποπτων οχημάτων στην εθνική οδό Βόλου–Νεοχωρίου. Συγκεκριμένα τα οχήματα, είχαν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή της Αργαλαστής.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου Βόλου, με τη συνδρομή των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε επιβαίνοντες του οχήματος. Πρόκειται για τον 49χρονο διακινητή, τέσσερις αλλοδαπούς καθώς και 29 αλλοδαποί επιβαίνοντες του Ι.Χ. φορτηγού τύπου VAN. Την ίδια ώρα αναζητούνται ο οδηγός και συνοδηγός του, οι οποίοι διέφυγαν.

Ενας 58χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε στην παθολογική κλινική του Γ. Ν. Ν. Βόλου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Μετά από έρευνα της θαλάσσιας περιοχής και των ακτών του ανατολικού Πηλίου από δύο περιπολικά σκάφη του λιμενικού, εντοπίστηκαν ίχνη ατόμων σε παραλία της περιοχής Θεοτόκου Πηλίου, χωρίς να εντοπιστεί το σκάφος μεταφοράς τους.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης, με ταχύπλοο σκάφος από την Τουρκία στην περιοχή του ανατολικού Πηλίου και στη συνέχεια το πρωί της Τετάρτης, παρελήφθησαν από τα δύο οχήματα.

Τα δύο οχήματα, καθώς επίσης και ένα τρίτο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην Εθνική οδό Βόλου – Ν. Πηλίου κατασχέθηκαν. Οι αλλοδαποί φαίνεται να πλήρωσαν για την μεταφορά τους 5.000-8.000 ευρώ το άτομο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT