Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων στην Αττική – Εξι νεκροί σε μία ημέρα

Μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων στην Αττική – Εξι νεκροί σε μία ημέρα

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα τροχαία και οι νεκροί στη χώρα έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2022

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, με τραγικό απολογισμό έξι νεκρούς και τραυματίες, καταγράφηκαν στην Αττική μέσα στις τελευταίες περίπου 24 ώρες.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα τροχαία και οι νεκροί στη χώρα έχουν αυξηθεί κατά 3,7% σε σχέση με το 2022. 

Δύο νεκροί στα Σπάτα

Συγκεκριμένα, χθες Πέμπτη, σφοδρή σύγκρουση δύο αυτοκινήτων σημειώθηκε λίγο μετά τις 08.00 το πρωί στη λεωφόρο Σπάτων – Αρτέμιδος, κοντά στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου. Αποτέλεσμα ήταν τα δύο οχήματα να μετατραπούν σε άμορφες μάζες σιδερικών και δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους. Επρόκειτο για έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα.

Σύγκρουση τραμ με Ι.Χ. στο Φάληρο – Μία γυναίκα νεκρή

Λίγες ώρες αργότερα, χθες το μεσημέρι, τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν τραυματία προκάλεσε η ανεξέλεγκτη πορεία ενός αυτοκινήτου στο Παλαιό Φάληρο.

Ο οδηγός παρέσυρε με το όχημά του δύο πεζούς και τελικά συγκρούστηκε με συρμό του τραμ.

Μία γυναίκα, πεζή, σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ένας άνδρας, επίσης πεζός, τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος οδηγός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, της πρόκλησης σοβαρής σωματικής βλάβης από αμέλεια και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματός του. 

Τρία τροχαία δυστυχήματα, με τρεις νεκρούς, σε απόσταση λίγων ωρών

Νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου στις 20.35, σημειώθηκε νέο τροχαίο στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, επί της οδού Δεκελείας, όταν δίκυκλο που οδηγούσε Ινδός, ηλικίας 49 ετών, συγκρούστηκε με λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Μεταμόρφωση – Ανω Πατήσια. Αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», όπου και κατέληξε.

Κατόπιν, περίπου στις 23.30 στο Πόρτο Ράφτη, και συγκεκριμένα στο 33,5 χλμ. προς Μαρκόπουλο, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε μία γυναίκα 55 ετών, εξετράπη και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου και κατέληξε.

Επιπλέον, τα ξημερώματα, στο Περιστέρι, επί της οδού Αγίου Ιεροθέου, δύο μοτοσικλέτες συγκρούστηκαν μεταξύ τους και οι οδηγοί τους τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα ο συνεπιβάτης, ηλικίας 58 ετών, κατέληξε.

Σοβαρό ατύχημα στην Ποσειδώνος και τροχαίο σχολικού στη Νίκαια

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 5.30 τα ξημερώματα και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου στον Αγιο Κοσμά, στο ρεύμα προς Γλυφάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, εξετράπη της πορείας του, ανέβηκε στο κράσπεδο, έκανε αναστροφή και καρφώθηκε σε δέντρο λίγα εκατοστά από τις γραμμές του τραμ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός, 49 ετών, τραυματίστηκε.

Τέλος, σήμερα, περίπου στις 9 το πρωί, στη Νίκαια, στη συμβολή των οδών Σχιστού και Λαμπράκη, καταγράφηκε νέο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου, φορτηγό και Ι.Χ. αυτοκινήτου. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Το σχολικό μετέφερε 24 μαθητές, ενώ διαπιστώθηκε ότι όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT