Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μετανάστες- Εβγαλαν πάνω από 500.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μετανάστες- Εβγαλαν πάνω από 500.000 ευρώ

Σε βάρος 3 εκ των συλληφθέντων προέκυψαν και εθνικά εντάλματα σύλληψης.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε πλήθος περιπτώσεων προώθησης παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έναντι χρηματικής αμοιβής.

Εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν μετανάστες- Εβγαλαν πάνω από 500.000 ευρώ-1

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. 

Από την έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη των οργανώσεων από το Μάιο του 2023 έως και τη στιγμή που συνελήφθησαν, πραγματοποίησαν συνολικά 22 περιπτώσεις διακίνησης, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά τουλάχιστον 166 παράτυποι μετανάστες, με εκτιμώμενο οικονομικό όφελος τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους χρησιμοποίησαν περισσότερα από 58 αυτοκίνητα ενοικιάζοντάς τα και υπεξαιρώντας τα.

Σε βάρος 3 εκ των συλληφθέντων προέκυψαν και εθνικά εντάλματα σύλληψης, διωκτικά έγγραφα, αλλά και διατάξεις αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT