Θεσσαλονίκη: Οι «μεν» και οι «δε» στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για τη δημαρχία

Θεσσαλονίκη: Οι «μεν» και οι «δε» στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για τη δημαρχία

Η σκηνή που «αρωμάτισε» την ατμόσφαιρα της τελετής, ήταν εκείνη της ορκωμοσίας των συμβούλων και είχε ως πρωταγωνιστή τον νέο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινοβραδινή τελετή παράδοσης-παραλαβής για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης έγινε στη βάση του τυπικού, και με την «καθιερωμένη λαμπρότητα» – κατά την προσφιλή «αργκό».

Στο φουαγέ του δημαρχείου ο νέος δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, εστέφθη και επισήμως ο 62ος δήμαρχος της πόλης, παραλαμβάνοντας παρουσία εκπροσώπων των αρχών της πόλης και πλήθους δημοτών από τον προκάτοχό του Κωνσταντίνο Ζέρβα το Διάσημο, το πολύτιμο περιδέραιο που φορά ο εκάστοτε «πρώτος πολίτης» στις επίσημες εκδηλώσεις. Ο κ. Αγγελούδης υποσχέθηκε «μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Αγγελούδης είπε ακόμα πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων, το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος» και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «θα ακούσουν από εμάς μόνο αλήθειες, ακόμη και αν αυτές είναι επώδυνες».

Ωστόσο η σκηνή που «αρωμάτισε» την ατμόσφαιρα της τελετής, ήταν εκείνη της ορκωμοσίας των συμβούλων και είχε ως πρωταγωνιστή τον νέο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο.

Με την έναρξη της ορκωμοσίας κλήθηκαν οι σύμβουλοι που επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο να σηκωθούν από τη θέση τους.

Ο μητροπολίτης ζήτησε και πήρε τον λόγο για να προτείνει ότι στη διαδικασία θα ήταν καλό να σταθούν και να παραμείνουν όρθιοι οι σύμβουλοι και των δυο επιλογών, τονίζοντας πως «οφείλουμε να σεβαστούμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός».

Ετσι και οι «μεν» και οι «δε» παρέμειναν όρθιοι όταν οι «άλλοι» έδιναν τον όρκο τους.

Το όλο γεγονός σχολιάστηκε θετικά από τους παριστάμενους, ως δείγμα μια νέας εποχής στην Εκκλησία της πόλης, ενώ ο κ. Φιλόθεος στον σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε την καινούργια δημοτική αρχή ότι τόσο ο ίδιος όσοι και «όλοι οι ιερείς» θα σταθούν κοντά της και τόνισε:

«Ελπίζω να είστε κι εσείς κοντά μας, ώστε μέσα από την καλή συνεργασία να γνωρίσει η πόλη και ο λαός όμορφες ημέρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT