Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Προφυλακίστηκε ο συνοδηγός του τζίπ

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Προφυλακίστηκε ο συνοδηγός του τζίπ

Ομολόγησε πως και αυτός διαπληκτίστηκε με τους τρεις Κρητικούς, αλλά για τους πυροβολισμούς ρίχνει εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη στον 37χρονο που αναζητείται

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκε ο 33χρονος συνοδηγός του τζιπ που ενεπλάκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην αιματηρή επίθεση στο Γκάζι.

Πρόκειται για τον άνδρα που αποφάσισε να παραδοθεί στα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής το βράδυ της Κυριακής, έχοντας προηγουμένως λάβει το μήνυμα ότι οι αστυνομικοί βρίσκονταν στα ίχνη του. Ο δεύτερος ακόμη αναζητείται.

Σε βάρος του 33χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Ο ίδιος ομολόγησε πως και αυτός διαπληκτίστηκε με τους τρεις Κρητικούς, αλλά για τους πυροβολισμούς ρίχνει εξ΄ολοκλήρου την ευθύνη στον 37χρονο που αναζητείται.

Ο 33χρονος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και έχει υποστηρίξει πως δεν γνώριζε καν πως ο καταζητούμενος φίλος του είχε μαζί του όπλο. Φέρεται να ισχυρίζεται πως είναι σοκαρισμένος από το αιματηρό περιστατικό και την επίθεση του οδηγού του τζιπ κατά της παρέας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος χαστούκισε ένα από τα θύματα «όταν εκείνο τον έφτυσε».

Αμέσως, όπως αναφέρει ο 33χρονος, «πριν καν ο ίδιος καταλάβει τι γίνεται, ο οδηγός του τζιπ έβγαλε όπλο και πυροβόλησε». Υποστηρίζει, επίσης, πως ταράχτηκε και πως μόλις έφθασε στο σπίτι του επικοινώνησε χωρίς καθυστέρηση με τη δικηγόρο του και της είπε πως θέλει να εμφανιστεί στις Αρχές.

Σε βάρος του 37χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και οι δύο άνδρες με καταγωγή από την Αλβανία που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή είναι σκληροί ποινικοί. 

Ο 33χρονος μόνο άγνωστος δεν είναι στις διωκτικές αρχές της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ., το 2008, σε ηλικία δηλαδή 18 ετών, είχε κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών, το 2010 για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στο διάστημα από το 2012 έως το 2019 κατηγορήθηκε για κλοπές, ναρκωτικά αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι δηλώνει ο 33χρονος

Μέσω της συνηγόρου του Ματίνας Μάρκου, που μίλησε την Τρίτη στην «Κ», ο 33χρονος προσπάθησε να διαφοροποιηθεί από τον συγκατηγορούμενό του, στοχεύοντας προφανώς σε ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση. Η κ. Μάρκου υποστήριξε πως ο εντολέας της έχει φιλική σχέση με τον καταζητούμενο τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς και ότι το βράδυ της Παρασκευής είχαν βγει για ένα ποτό αρχικά στα βόρεια προάστια και στη συνέχεια στο Γκάζι.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της παρεξήγησης που όπλισε το χέρι του δράστη, η κ. Μάρκου ανέφερε ότι ενώ οι δύο ύποπτοι έφευγαν από το κλαμπ στο Γκάζι, το μισθωμένο τζιπ στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε λακκούβα, με συνέπεια να λερωθούν από τα νερά της βροχής οι τρεις νεαροί Κρητικοί, που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο.

Αντέδρασαν και ακολούθησε διαπληκτισμός, κατά τη διάρκεια του οποίου ο καταζητούμενος φυσικός αυτουργός έβγαλε όπλο που είχε στην κατοχή του και τραυμάτισε σοβαρά τρεις εξ αυτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT