Θάνατος αστυνομικού: Προθεσμία στον 17χρονο για να απολογηθεί – Τι υποστήριξε

Θάνατος αστυνομικού: Προθεσμία στον 17χρονο για να απολογηθεί – Τι υποστήριξε

Ο 17χρονος κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 17χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργo, που οδήγησε στον θάνατο ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στον σοβαρό τραυματισμό ακόμη ενός ενστόλου.

Ο ανήλικος είχε εντοπιστεί και συλληφθεί από την Ασφάλεια Πειραιά, ως συνεργός ενός 20χρονου και ακόμη δύο, και κατηγορείται ότι συμμετείχε σε σπείρα που έκλεβε οχήματα από το Πέραμα και τη Νίκαια. 

Ο 17χρονος κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων.

Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε: «Μαζί με τον ξάδερφό μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί, ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα, πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο συνεργοί τους, από τους οποίους μόνο ο ένας έχει ταυτοποιηθεί. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. 

Το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε και η κηδεία του 29χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT