Εξεταστική για τα Τέμπη: «Εγιναν ταυτόχρονα λάθη από πολλούς»

Εξεταστική για τα Τέμπη: «Εγιναν ταυτόχρονα λάθη από πολλούς»

Στην εξεταστική ειτροπή για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κατά την περίοδο 2005-2008, Νικόλαος Κουρέντας, που τόνισε ότι για το δυστύχημα θα έπρεπε να κάνουν συγχρόνως λάθη δύο με τέσσερα άτομα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξεταστική επιτροπή για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κατά την περίοδο 2005-2008, Νικόλαος Κουρέντας, ο οποίος υπογράμμισε πως αν είχε τηρηθεί ο κανονισμός ασφαλείας θα είχε αποφευχθεί το πολύνεκρο δυστύχημα. 

Ο κ. Κουρέντας τόνισε ότι «υπήρχαν και υπάρχουν» δικλείδες ασφαλείας και πως δεν τηρήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας. Οπως είπε, για το δυστύχημα θα έπρεπε να κάνουν συγχρόνως λάθος δύο με τέσσερα άτομα, και συμπέρανε πως ο ανθρώπινος παράγοντας υπήρξε καθοριστικός για τη μοιραία έκβαση. 

«Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας κι αν τηρούνται οι κανονισμοί πρέπει να γίνει συγχρόνως λάθος από πολλούς, από δύο, τρεις, τέσσερις ανθρώπους, για να συμβεί μετωπική σύγκρουση. Δεν οφείλεται σε λάθος ενός ανθρώπου. Δεν πρέπει να τηρήθηκε ο κανονισμός κυκλοφορίας».

Ο κ. Κουρέντας κατέθετε επί περίπου τρεις ώρες. Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μάρτυρας που καταθέτει στην επιτροπή.

Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει προτείνει να καταθέσουν 35 μάρτυρες, αλλά σύσσωμη η αντιπολίτευση διαφωνεί, ζητώντας να καταθέσουν περισσότεροι μάρτυρες και για προηγούμενα έτη (σ.σ έως το 1997). 

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν είναι και οι K. Χατζηδάκης, N. Ρέππας, X. Σπίρτζης, M. Χρυσοχοΐδης, K. Ax. Καραμανλής, Κ. Αγοραστός και Θ. Πλεύρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT