Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», κατέθεσε ο 16χρονος

Καλύβια: «Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», κατέθεσε ο 16χρονος

«Ηταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ και η οικογένειά μου», είπε κατά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους λόγους που τον οδήγησαν να σκοτώσει τον πατέρα του στα Καλύβια, περιέγραψε ο 16χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με μόνο περιοριστικό όρο την επίβλεψη από επιμελητή ανηλίκων.

«Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόσθεσε δε πως μετά το συμβάν αισθάνεται «ανακούφιση». «Ηταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ και η οικογένειά μου», φέρεται να είπε.

Τους ισχυρισμούς του περί κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον πατέρα του, επιβεβαίωσαν η μητέρα και ο αδελφός του δράστη

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του κατάθεση, μερικές ώρες αφού μαχαίρωσε θανάσιμα τον πατέρα του, ο 16χρονος φέρεται να είχε αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλη του η οικογένεια είχαν υποστεί κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από το θύμα.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή η βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας να υποχωρήσει», ανέφερε ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT