Αρπαγή 30χρονου στα Καλύβια – Τον έδεσαν και του έριξαν χλωρίνη στο πρόσωπο

Αρπαγή 30χρονου στα Καλύβια – Τον έδεσαν και του έριξαν χλωρίνη στο πρόσωπο

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 25χρονου.

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χθες, Πέμπτη, συνελήφθη ένας 25χρονος Μολδαβός, στους Αμπελόκηπους, κατηγορούμενος για αρπαγή, εκβίαση, ληστεία κατά συναυτουργία και αντίσταση. Παράλληλα αναζητείται ο συνεργός του, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ένας 30χρονος, το απόγευμα της Τετάρτης, τουλάχιστον δύο δράστες τον ακινητοποίησαν με το πρόσχημα ότι θα προχωρήσουν σε αστυνομικό έλεγχο. Ο 30χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι φιλικού του προσώπου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα των Καλυβίων Θορικού.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε το θύμα, αφού αρχικά τον έδεσαν με χειροπέδες, στη συνέχεια, τον έβαλαν στη θέση συνοδηγού του αυτοκινήτου του. Ο ένας εκ των δραστών μπήκε αμέσως στην θέση του οδηγού και ο δεύτερος μπήκε σε δεύτερο ασημί αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες και ακολουθούσε από πίσω.

Τότε τον μετέφεραν σε δασώδη περιοχή, τον έβαλαν στο πορτ-μπαγκάζ του ασημί αυτοκινήτου, στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε το θύμα, τον απείλησαν του πήραν τα δύο κινητά του, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά του σπιτιού και του γραφείου του, κάρτες τραπεζών των οποίων τον εξανάγκασαν να τους πει τους κωδικούς pin. 

Επίσης, τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων του κινητού του. Αφού απέκτησαν πρόσβαση, πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Αφού τον έβαλαν ξανά στο αυτοκίνητό του, του έδεσαν με μονωτική ταινία τα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, καθώς και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου, ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον 30χρονο στο πρόσωπο και στα ρούχα και έφυγαν.

Μετά από αρκετή ώρα, ο 30χρονος κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να λυθεί και περπατώντας κατάφερε να φτάσει σε βενζινάδικο στην Λ. Αναβύσσου, όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Αμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του.

Ο 30χρονος ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει ενδέχεται να διαρρήξουν το σπίτι του στους Αμπελόκηπους. Ετσι η μητέρα του κάλεσε το 100. 

Αμεσα, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν τον 25χρονο, να βγαίνει από την πολυκατοικία. Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε του αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του. Εκείνη την ώρα ένας άλλος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε δεξιά της πολυκατοικίας ένα όχημα με αναμμένη μηχανή, στο οποίο βρισκόταν μέσα ένα άτομο. 

Αφού ο αστυνομικός δήλωσε την ιδιότητά του ζήτησε να γίνει έλεγχος, ο οδηγός του οχήματος πάτησε το γκάζι, τον χτύπησε στα πόδια και τον έριξε πάνω στην υπηρεσιακή μηχανή και στη συνέχεια στο έδαφος.

Ο αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο αριστερό χέρι, ενώ ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT