Μοσχάτο: Ετοιμαζόταν να πουλήσει παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες για 100.000 ευρώ – Πώς τον εντόπισαν οι αστυνομικοί

Μοσχάτο: Ετοιμαζόταν να πουλήσει παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες για 100.000 ευρώ – Πώς τον εντόπισαν οι αστυνομικοί

Ο κατηγορούμενος είχε προγραμματίσει ραντεβού για να πουλήσει τις εικόνες την ημέρα που συνελήφθη.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστός στις αρχές είναι ο 43χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη, μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μοσχάτο με 55 εκκλησιαστικές εικόνες στην κατοχή του. 

Ο 43χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα, είχε προμηθευτεί τις εικόνες από μία 74χρονη και είχε προγραμματίσει ραντεβού προκειμένου να τις πουλήσει. 

Μοσχάτο: Ετοιμαζόταν να πουλήσει παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες για 100.000 ευρώ – Πώς τον εντόπισαν οι αστυνομικοί-1

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη, όπου ήταν κανονισμένη η αγοραπωλησία των εικόνων για 100.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί, όμως, του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων του «χάλασαν» τα σχέδια, αφού μετά από πληροφορίες που είχαν, τον είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση. 

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στην 74χρονη, όπου μετά από έρευνα στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον μία εικόνα. Η γυναίκα φέρεται να υποστήριξε ότι είχε κληρονομήσει τις εικόνες από συγγενή της, ο οποίος ήταν αρχαιοπώλης. 

Οι εικόνες εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, η οποία γνωμάτευσε ότι 20 εξ αυτών εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων, ενώ οι υπόλοιπες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. 

Μοσχάτο: Ετοιμαζόταν να πουλήσει παράνομα εκκλησιαστικές εικόνες για 100.000 ευρώ – Πώς τον εντόπισαν οι αστυνομικοί-2

Οι αρχαιότητες, θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία εξ αυτών φέρεται να προέρχεται από το όρος Σινά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT