e-ΕΦΚΑ: Μία ημέρα νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου

e-ΕΦΚΑ: Μία ημέρα νωρίτερα η πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση που μεσολαβεί από την προηγούμενη πληρωμή. Οι καταβολές θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 29 Ιανουαρίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου κατά μία ημέρα νωρίτερα αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ, με στόχο την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων και τη μείωση της χρονικής απόστασης που θα έχει μεσολαβήσει από την προηγούμενη πληρωμή.

Επισημαίνεται πως οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες διαμορφώνονται ως ακολούθως:

– Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως Ταμεία μη μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι μισθωτοί & μη μισθωτοί από 1/1/2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

– Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT