Heikkilä στο EmTech Europe: 10 τεχνολογίες που θα κάνουν άλμα το 2024

Heikkilä στο EmTech Europe: 10 τεχνολογίες που θα κάνουν άλμα το 2024

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 10 αναδυόμενες «breakthrough» τεχνολογίες, στις οποίες στρέφει το ΜΙΤ το βλέμμα του για το 2024, μίλησε η senior reporter for AI του MIT Technology Review, Melissa Heikkilä, στο πλαίσιο του 1ου ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» και ολοκληρώνεται σήμερα 18 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η κ. Heikkilä μοιράστηκε με το κοινό τις τεχνολογίες που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία αυτή τη στιγμή – μια λίστα που ο οργανισμός καταρτίζει κάθε χρόνο, αναζητώντας εκείνες τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή μας. 

Ανάμεσα σε αυτές ήταν η εφαρμογή του AI «στα πάντα» (AI for everything), τα «υπερ-αποτελεσματικά» φωτοβολταϊκά, η 3D κάμερα Apple Vision Pro, τα φάρμακα για την απώλεια βάρους και τα ενισχυμένα γεωθερμικά συστήματα. Στη λίστα επίσης περιλαμβάνονται τα chiplets που φέρνουν την επανάσταση στους επεξεργαστές, η πρώτη θεραπεία γονιδιακής επεξεργασίας, οι υπολογιστές «exascale», οι αντλίες θερμότητας, αλλά και τα λεγόμενα «Twitter killers», πλατφόρμες που αναπτύσσουν δυναμική στον χώρο των κοινωνικών δικτύων.

Heikkilä στο EmTech Europe: 10 τεχνολογίες που θα κάνουν άλμα το 2024-1
Φωτ.: Aphroditi Houlaki

Αναφέρθηκε, τέλος, στις τέσσερις επιλαχούσες αναδυόμενες τεχνολογίες, μία εκ των οποίων θα προστεθεί στη λίστα των 10 breakthrough technologies μέσα από την ψηφοφορία του κοινού τους επόμενους μήνες. Αυτές είναι τα robotaxis, οι θερμικές μπαταρίες, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και το διαστημόπλοιο της SpaceX.

Για να παρακολουθήσετε το «EmTech Europe» αποκτήστε το εισιτήριό σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT