Δίκη για το Μάτι: «Εφάρμοσα τα προβλεπόμενα, και με το παραπάνω» λέει η Ρένα Δούρου

Δίκη για το Μάτι: «Εφάρμοσα τα προβλεπόμενα, και με το παραπάνω» λέει η Ρένα Δούρου

«Καμία συγγνώμη δεν είναι αρκετή γιατί ποτέ και τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τις ζωές των θυμάτων», ανέφερε η τότε περιφερειάρχης Αττικής, κατά την έναρξη της απολογίας της

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οδύνη της για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών εξέφρασε η τότε περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την έναρξη της απολογίας της στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Καμία συγγνώμη δεν είναι αρκετή γιατί ποτέ και τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τις ζωές των θυμάτων», ανέφερε αρχικά, τονίζοντας πως «η συγγνώμη οφείλεται σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν τα αίτια είναι για κάποιους λόγω αντικειμενικών συνθηκών».

Στο πρώτο μέρος της απολογίας της, η τότε περιφερειάρχης Αττικής είπε πως μετά την τραγωδία κατέστη «εξιλαστήριο θύμα» από πολιτικούς αντιπάλους που, κατά την ίδια, τη στοχοποίησαν αμέσως. «Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί εκείνη την εποχή. Ξεκίνησε με ένα γνωστό πολιτικό παιχνίδι, που με δεδομένο πως για τη φωτιά στην Ηλεία είχε καταδικαστεί ο νομάρχης, βρήκε ένοχο για το Μάτι…». «Λοιδορήθηκα, κατασυκοφαντήθηκα, απειλήθηκα».

«Από την επόμενη μέρα κιόλας, ο Τύπος της αντιπολίτευσης με έλεγε φόνισσα. Αρκετές ημέρες μετά, έδωσα μια συνέντευξη και έλεγα ότι όσοι έχουν θέση ευθύνης να μη θεωρήσουν ότι έγινε η στραβή στη βάρδια τους, αλλά να εργαστούν για να αλλάξει η κατάσταση… Ενώ η διατύπωση ήταν αυτή, διαστρέβλωσαν το νόημα, πήραν αποσπασματικά τη φράση και προσπάθησαν να πουν ότι είμαι αναίσθητη… ότι είμαι ανάλγητη», ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με την κατηγορουμένη, η Πυροσβεστική, διά των επιτελικών στελεχών της που δικάζονται, ομολόγησε στο δικαστήριο πως είχε αδυναμία να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα συμβάντα. «Εχουμε ομολογία από τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής ότι δεν είχε τα μέσα για να ανταποκριθεί στα δύο συμβάντα. Φανταστείτε να είχαμε και τρίτο στα διυλιστήρια… Αυτήν την αδυναμία τη μάθαμε με ένα τραγικό τρόπο, και μάλιστα τη μάθαμε αυτόν τον τελευταίο μήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας επί της κατηγορίας που της αποδίδεται, τόνισε ότι εφάρμοσε «και με το παραπάνω όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο το οποίο είχε αλλάξει μετά τη φωτιά στην Ηλεία», προσθέτοντας ότι την απόλυτη αρμοδιότητα για τη διαχείριση της φωτιάς και τη διάσωση των πολιτών είχε η Πυροσβεστική. Επισημαίνεται πως η κ. Δούρου θα συνεχίσει την απολογία της την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT