Εργοδότες vs εργαζόμενοι: Ποιοι κερδίζουν στη μάχη για ισορροπία μεταξύ ζωής και δουλειάς

Εργοδότες vs εργαζόμενοι: Ποιοι κερδίζουν στη μάχη για ισορροπία μεταξύ ζωής και δουλειάς

Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον άλλες προτεραιότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα, και ο περισσότερος χρόνος στο γραφείο δεν είναι μία από αυτές

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο διευθύνων σύμβουλος της Wayfair, Niraj Shah είχε ένα σαφές μήνυμα για τους εργαζόμενους ενόψει του 2024: «Η νίκη απαιτεί σκληρή δουλειά».

«Το να εργάζεσαι πολλές ώρες, να ανταποκρίνεσαι, να συνδυάζεις δουλειά και ζωή, δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεις», έγραψε ο Shah σε ένα email προς τους υπαλλήλους.

Η εταιρεία πώλησης επίπλων μέσω του διαδικτύου, η οποία ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα απολύσεις, εργάζεται επιθετικά για να επιστρέψει στην κερδοφορία, καθώς η αγορά των ΗΠΑ παραμένει υπό πίεση. Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος της Wayfair απάντησε στην κριτική για το μήνυμα του CEO. «Στο σημείωμά του, ο Niraj ενίσχυε ορισμένες από τις αξίες που συνέβαλαν στην επιτυχία της Wayfair, συμπεριλαμβανομένης της αμφισβήτησης του status quo, του να είσαι οικονομικά αποδοτικός και να εργάζεσαι σκληρά για την επίτευξη αποτελεσμάτων».

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον άλλες προτεραιότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα, και ο περισσότερος χρόνος στο γραφείο δεν είναι μία από αυτές. Ενώ το 56% των εργαζομένων θεωρεί ότι είναι φιλόδοξοι, το 47% δεν επικεντρώνεται καθόλου στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας, σύμφωνα με το τελευταίο Workmonitor της Randstad, στο οποίο συμμετείχαν 27.000 εργαζόμενοι παγκοσμίως.

Οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να θεωρούν πιο σημαντική την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, το ευέλικτο ωράριο και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την έκθεση.

Περισσότερα στο MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT