Εκδικάστηκε η αγωγή Δημητριάδη κατά ΜΜΕ

Εκδικάστηκε η αγωγή Δημητριάδη κατά ΜΜΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδικάστηκε χθες η αγωγή που έχει στρέψει ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά μέσων ενημέρωσης («Εφ.Συν.», Reporters United) και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για συκοφαντική δυσφήμηση, σε σχέση με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που διερευνάται ήδη από τη Δικαιοσύνη. Ως μάρτυρας υπέρ εκείνων στους οποίους στρέφεται η αγωγή εξετάστηκε ο ομότιμος καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος. Kατέθεσε ότι τα επίμαχα δημοσιεύματα, που αποτέλεσαν και τη βάση της αγωγής του Γρ. Δημητριάδη, δεν ήταν συκοφαντικά, σχολιάζοντας στις αναφορές ότι ο τότε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου είχε αγοράσει εταιρεία την οποία στη συνέχεια πούλησε, με την αιχμή των δημοσιευμάτων ότι η αγορά της εταιρείας είχε γίνει από άτομο συνδεόμενο με ελεγχόμενο για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Από την πλευρά του Γρηγόρη Δημητριάδη εξετάστηκε ως μάρτυρας η δικηγόρος Νικολέττα Μυλωνά, η οποία εργάζεται στο δικηγορικό του γραφείο. Ανέφερε ότι δεν υπήρχε κανενός είδους ασυμβίβαστο για τη σχέση του κ. Δημητριάδη με την εταιρεία την οποία πούλησε και ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη της, τα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα υπήρξαν άκρως συκοφαντικά. Στη δίκη εξετάστηκε και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου. Ανέφερε ότι τα αναγραφόμενα στα επίμαχα δημοσιεύματα για τις σχέσεις Δημητριάδη με την εν λόγω εταιρεία είχαν στόχο να καταδείξουν σχέσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη με τον Φ. Μπίτσιο, συνιδιοκτήτη της Intelexa, εταιρείας της οποίας η επωνυμία έχει εμπλακεί στις παρακολουθήσεις. Το δικαστήριο προσεχώς θα εκδώσει απόφαση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT