Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σήμερα η σύσκεψη στο Μαξίμου – Νέες συγκεντρώσεις στη Λάρισα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Σήμερα η σύσκεψη στο Μαξίμου – Νέες συγκεντρώσεις στη Λάρισα

Στη σύσκεψη αναμένεται να δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρυμένη σύσκεψη θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κεντρικό θέμα τις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη σύσκεψη, στην οποία αναμένεται να δώσει το «παρών» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί, πρόκειται να τεθούν επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις γύρω από τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών.

Νέες κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, οι αγρότες της Θεσσαλίας σχεδιάζουν για σήμερα Κυριακή πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, με τη προσυγκέντρωση να έχει οριστεί για τις 12:00 το μεσημέρι σε χωριά και σε εισόδους της πόλης, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Πορεία έχει προγραμματιστεί στην πόλη και αύριο Δευτέρα, ενώ έως την Τρίτη αναμένεται να έχει οριστεί και η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό είτε τον αρμόδιο υπουργό. Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και ενόψει της έκθεσης Agrotica που ξεκινά την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Πολιτική αντιπαράθεση

«Ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μια σειρά από 20 παρεμβάσεις των τελευταίων ετών για τον πρωτογενή τομέα. Προφανώς υπάρχουν περισσότερα αιτήματα των αγροτών. Εμείς δεν θα κλείσουμε τα μάτια μας», είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εχει κοροϊδέψει τους αγρότες» επισήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Μπάρκας.

«Προσωπικά είμαι κατά του κλεισίματος των δρόμων. Πρέπει να βρεθεί κονδύλι 4 δισ. ευρώ να συγκροτήσουμε τη Θεσσαλια» δήλωσε η Κατερίνα Μπατζελή, μέλος της Κεντρικής Πολιιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Τον Ιούνιο έχουμε ευρωεκλογές. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς εκεί πρέπει να απαντήσουν. Καταψηφίστε τους: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT