Τέμπη: Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε 15 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ

Πρόκειται για διευθυντικά στελέχη και μέλη διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη κατά 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ άσκησε τη Δευτέρα η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, αναφορικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για διευθυντικά στελέχη και μέλη διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ, τα οποία βρίσκονταν στην εταιρεία μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023, όταν σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις, καθώς και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια και κατά συρροή.

Η άσκηση των διώξεων έρχεται κατόπιν πρότασης του εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση από τον περασμένο Μάρτιο και αφορά τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας, ήτοι τη σύμβαση 717 και τη μη υλοποίησή της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα κληθούν να καταθέσουν στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι ανεβάζουν πλέον τον συνολικό αριθμό στους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη για το δυστύχημα σε 30.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT