«Κόλαση του Δάντη» χαρακτήρισε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο πρώην δήμαρχος της περιοχής

«Κόλαση του Δάντη» χαρακτήρισε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ο πρώην δήμαρχος της περιοχής

Επέρριψε ευθύνες στο Λιμενικό για καθυστέρηση στη διάσωση και αποκάλυψε ότι ο ίδιος γνώριζε από τις 8 το βράδυ για νεκρούς

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στο Λιμενικό Σώμα για καθυστερημένη αντίδραση στη διάσωση εκατοντάδων πολιτών από το Μάτι, που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, επέρριψε ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς που απολογήθηκε χθες, από τους τελευταίους, στην πολύκροτη δίκη.

«Είπαν πως το Λιμενικό ενημερώθηκε στις 7:00 η ώρα. Στο δικαστήριό σας αποδείχθηκε ότι από τις 6:30 επιχειρούσε εθελοντής στη διάσωση», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος ενημερώθηκε για τη φονική πυρκαγιά, όταν ήδη είχε καεί το Μάτι.

Περιγράφοντας τι γινόταν στην περιοχή, ο πρώην δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση ήταν δραματική» χαρακτηρίζοντας την εικόνα που αντίκρισε «Κόλαση του Δάντη».

Σε ό,τι αφορά τη γνώση του για την ύπαρξη νεκρών στην περιοχή, ο κ. Μπουρνούς κατέθεσε ότι από τις 8 το βράδυ, ώρες πριν δοθεί η πολυσυζητημένη συνέντευξη παρουσία και του τότε πρωθυπουργού, χωρίς καμία νύξη σε νεκρούς, ο ίδιος είχε δει ήδη νεκρό.

«Λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήρθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί, ενώ άλλοι 11 η ώρα δεν ξέρουν, εάν υπάρχουν νεκροί που είναι και πόσοι», τόνισε απολογούμενος.

Ο πρώην δήμαρχος αναφέρθηκε και στην έλλειψη σωστικών μέσων, καθώς όπως υπογράμμισε δεν υπήρχε κανένα όχημα στο Μάτι πλην εκείνο του δήμου.

«Δοκιμάζουμε να κατέβουμε τον δρόμο της Κυανής Ακτής, δεν μπορούμε. Δοκιμάζουμε άλλη διαδρομή δεν μπορούμε. Δύσκολες εικόνες, δεν περιγράφονται. Δεν υπήρχε όχημα εκτός από το δικό μας μέσα στο Μάτι», τόνισε στην απολογία του ενώ μίλησε για τη δύσκολη εμπειρία της οικογένειάς του και την απώλεια φίλων και γνωστών του από τη φονική πυρκαγιά.

Η απολογία του αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ από τους τελευταίους αναμένεται να απολογηθεί, κλείνοντας και τον κύκλο των κατηγορουμένων, ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής, ο ηλικιωμένος που έβαλε τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης και εξαπλώθηκε κατακαίγοντας την περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT