Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ο «Τάκης ο Αλβανός» – Εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα για ανθρωποκτονία

Συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» ο «Τάκης ο Αλβανός» – Εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα για ανθρωποκτονία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών χθες το απόγευμα, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 48χρονος άνδρας, γνωστός στον κόσμο της παρανομίας ως «Τάκης ο Αλβανός», δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του από το 2021.

Ο συλληφθείς είχε φτάσει στην Αθήνα με πτήση από τη Βρετανία. Στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στη συνέχεια προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας του αεροδρομίου και προέκυψε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του και ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης. Αφορούσε την έκρηξη αυτοκινήτου στην Αττική Οδό το 2014, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ένας άνδρας και είχε τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα. 

Η επίθεση στο Joy Bar

Ο 48χρονος είχε συλληφθεί και φυλακιστεί στο παρελθόν για την επίθεση στο Joy Bar της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017. Τη στιγμή της σύλληψής του στη Λαμία, βρισκόταν μαζί με τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριτζάι που είχε πάρει πενθήμερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού και έναν ακόμα Έλληνα επιχειρηματία  – «βαρύ» όνομα στον κόσμο της νύχτας, με ανάμειξη σε υποθέσεις εκβιασμών και παράνομου στοιχηματισμού.

Ο «Τάκης» τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου του 2017 είχε πυροβολήσει εναντίον δύο Αλβανών, σεσημασμένων για ναρκωτικά. Ο ένας είχε δεχθεί δύο σφαίρες στο στήθος και στην κοιλιά και πέθανε πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ενώ ένας δεύτερος άνδρας αλβανικής καταγωγής και εκείνος, αν και τραυματίστηκε στο στήθος, κατάφερε να επιζήσει. 

Ο 48χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Απρίλιο του 2021 και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά από αίτημα στον ανακριτή που κατέθεσαν οι συνήγοροι του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT