Παράταση συμβάσεων για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των νοσοκομείων

Παράταση συμβάσεων για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των νοσοκομείων

Τρίμηνη παράταση έως τις 30 Ιουνίου αποφάσισε το υπουργείο Υγείας για τις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στην καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίμηνη παράταση έως τις 30 Ιουνίου αποφάσισε το υπουργείο Υγείας για τις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου στην καθαριότητα των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αναφέρει πως «δεσμευτήκαμε να δώσουμε στις εργαζόμενες με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), μία τρίμηνη παράταση, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση όλων στην αγορά εργασίας».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για το “outsourcing” στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, καθώς το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τη μονιμοποίηση των εργαζομένων με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου Εργασίας».

«Εύχομαι οι εργαζόμενοι να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τη ζωή τους. Οπως τόνισα, όποιος εργαζόμενος με ΣΟΧ θέλει να προσληφθεί σήμερα ή κατά τη διάρκεια των μηνών αυτών σε εργολάβο υπηρεσιών καθαριότητας στα νοσοκομεία, θα φροντίσω εγώ ο ίδιος να προσληφθεί. Οποιος επιλέξει όμως να μην προσληφθεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι κάποτε η δουλειά του στο νοσοκομείο θα τελειώσει» κατέληξε ο υπ. Υγείας.

Τέλος, επανέλαβε πως το υπουργείο Υγείας ανήκει στους εργαζόμενους του ΕΣΥ. «Για τους εκπροσωπούμενους από τη ΠΟΕΔΗΝ και από όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο ΕΣΥ, το υπουργείο αυτό δεν θα είναι ποτέ κλειστό», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT