Αγρότες: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Αγρότες: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη, με μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα συγκεντρώνονται στη ΔΕΘ, για το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο πλαίσιο της 30ης Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι πρώτοι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά βρίσκονταν ήδη λίγο μετά τις 11 το πρωί στη Βόρεια Πύλη επί της Εγνατίας οδού. Στο ίδιο σημείο φτάνουν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι ξεκίνησαν με λεωφορεία και τα ΙΧ τους νωρίς το πρωί από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Μαγνησία.

Στη βόρεια Πύλη οι αγρότες από τη Θεσσαλία θα κάνουν μια ανοικτή ομιλία, ενώ αναμένεται να κάνουν πορεία μέσα στη ΔΕΘ και θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ.

Αγρότες: Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)-1
Πηγή φωτογραφίας: Makthes.gr

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο ημερίδας, κάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και να συνεχίσουν τον διάλογο. 

Μέτρα από Μαξίμου, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Υπενθυμίζεται ότι την επέκταση εφαρμογής του μέτρου της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και για το τρέχον έτος, κόστους 82 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και την προσφορά από τη ΔΕΗ πρόσθετης έκπτωσης 10% στο αγροτικό ρεύμα, από τους μήνες Μάιο έως και Σεπτέμβριο, «δηλαδή τους μήνες των υψηλών καταναλώσεων», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση για τους αγρότες και την αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

Οπως έγραφε η «Κ», ο κ. Χαρίτσης στην αίθουσα της Ολομέλειας, ως ερωτών, είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι άργησε υπερβολικά αλλά και πως δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων που εξήγγειλε.

Αργότερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια απλή παράταση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο. «Οχι μόνιμη, όπως προτείναμε, αλλά για ένα χρόνο. Στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT