Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίματα άναψαν μεταξύ δυνάμεων από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που πρόσκειται στην ΚΝΕ, και της ΑΡΑΣ, που ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Ενταση μεταξύ συγκεντρωμένων φοιτητών ξέσπασε λίγο πριν από την έναρξη του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας κατά της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αίματα άναψαν μεταξύ ομάδων από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που πρόσκειται στην ΚΝΕ και ατόμων που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί χώροι «ανταγωνίζονται» εδώ και καιρό εντός των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Στο επεισόδιο, το οποίο έληξε, συμμετείχαν περίπου 200 άτομα. 

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ πληροφορίες της ΕΡΤ κάνουν λόγο για 8 τραυματίες. 

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-1
ΙΝΤΙΜΕ

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-2
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-3
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ 

Σημειώνεται ότι πριν από λίγη ώρα έκλεισε η οδός Πανεπιστημίου, καθώς έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στα Προπύλαια διαδηλωτές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-4
ΙΝΤΙΜΕ

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο-5
ΙΝΤΙΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητικοί σύλλογοι και αυτόνομα σχήματα έχουν απευθύνει κάλεσμα για διαδήλωση ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 12.00 στην Καμάρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, με σκοπό τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT