Γλυφάδα: «Σήμερα θα τελειώσουν όλα» – Μαρτυρίες υπαλλήλων για την επίθεση

Γλυφάδα: «Σήμερα θα τελειώσουν όλα» – Μαρτυρίες υπαλλήλων για την επίθεση

Υπάλληλοι της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση περιγράφουν στις καταθέσεις τους όσα είπε και όσα έκανε ο 76χρονος Αιγύπτιος Αντέλ Ελ Μπουράυ, κατά τη διάρκεια της τριπλής δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία στη Γλυφάδα τη Δευτέρα

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάλληλοι της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση περιγράφουν στις καταθέσεις τους όσα είπε και όσα έκανε ο 76χρονος Αιγύπτιος Αντέλ Ελ Μπουράυ, κατά τη διάρκεια της τριπλής δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της European Product Carriers Ltd. στη Γλυφάδα τη Δευτέρα. 

Οι αυτόπτες μάρτυρες θυμούνται λεπτό προς λεπτό όσα προηγήθηκαν της αυτοκτονίας του απολυμένου από καιρό επιστάτη, του οποίου τα κίνητρα ακόμα διερευνώνται από την αστυνομία. 

«Μου είπε ότι τον διώξανε»

Υπάλληλος της εταιρείας φέρεται να κατέθεσε: «Τον ρώτησα πώς και ήρθε στην εταιρεία. Αυτός μου είπε: “Σήμερα θα τελειώσουν όλα” και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Ακόμη, μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα “τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει”. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες, και αυτός τότε άνοιξε το πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο».

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε την είσοδο του 76χρονου Αιγυπτίου στον όροφο: «Είδα ότι ο Αρης πήγε στο γραφείο της γυναίκας του Βλασσάκη, της κυρίας Δέσποινας και την κλείδωσε στο γραφείο. Αφού πήρε τα κλειδιά και κατέβηκε στον δεύτερο όροφο, πέταξε τα κλειδιά στις σκάλες. Οταν έφτασε στο γραφείο της Καρνέση, ο Αρης της είπε ότι θέλει να μιλήσουν, εκείνη του είπε να φύγει, ενώ στη συνέχεια η Καρνέση κλείδωσε την πόρτα του γραφείου».

«Ακουσα “βοήθεια, καλέστε την Αστυνομία”. Τότε κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Μετά είδα την κυρία Μαρία να κατεβαίνει από τον δεύτερο όροφο και να έρχεται προς τον χώρο των δικών μας γραφείων. Είδα ότι στην αριστερή πλευρά του στήθους της είχε αίματα» περιγράφει άλλος μάρτυρας. «Μόλις μπήκε στα γραφεία μας, ο Αντώνης Βλασσάκης έκλεισε την πόρτα. Από τη δεύτερη είσοδο, όμως, που υπάρχει λίγα μέτρα πιο δίπλα, μπήκε ο Αρης με καραμπίνα στο χέρι και πυροβόλησε τον Αντώνη».

 

«Συνέχισα να ακούω πυροβολισμούς και άκουσα τον Αρη να λέει “ποιος είναι αυτός που θα βγάλει εμένα από το σπίτι”. Η κυρία Μαρία ήρθε προς το γραφείο μου και προσπάθησε να καλυφθεί κι αυτή και τότε πλησίασε ο Αρης. Επειδή ήμουν κι εγώ εκεί του φώναζα να σταματήσει. Τότε ακούστηκε ξανά ένα μπαμ» αναφέρει υπάλληλος, σύμφωνα με τον Alpha.   

«Εγώ ταξίδεψα μαζί του τη Πέμπτη και πήγα Αθήνα. Τι να σου πω. Και δεν με κοίταζε στα μάτια. Τον ρωτούσα “τι έχεις” και δεν μου έλεγε», ανέφερε για τον Αιγύπτιο ένας άνδρας, στον φακό του τηλεοπτικού σταθμού. 

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες για ένα ταξίδι που φαίνεται να έχει κάνει ο ηλικιωμένος την περασμένη Πέμπτη στους Πεταλιούς, μόλις 4 ημέρες πριν τη δολοφονική επίθεση.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα «πειραγμένα» όπλα και ένα ταξίδι στους Πεταλιούς

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι επικοινωνίες και οι συναλλαγές του Αντέλ Ελ Μπουράυ. Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στην άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου του δράστη, θέλοντας μεταξύ άλλων να διαπιστώσουν αν προηγήθηκαν εμβάσματα στους λογαριασμούς του. 

Τα χρήματα

Σύμφωνα με πηγές από τις οικογένειες των θυμάτων που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο 76χρονος διατηρούσε λογαριασμό με συνδικαιούχο την αδελφή του, σε τράπεζα της Ελβετίας και στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας είχαν ανοιχτεί και εταιρικοί λογαριασμοί της ναυτιλιακής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε τραπεζικό λογαριασμό του δράστη στην Αθήνα υπάρχουν περί τα 500.000 ευρώ, και στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κατατεθεί και τα σχεδόν 74.000 ευρώ που είχε λάβει ως αποζημίωση μετά την απόλυσή του. 

Οπλα με σβησμένο σειριακό αριθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα όπλα φέρεται να έχουν αποξυσμένο σειριακό αριθμό και έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να γίνει βαλλιστική ανάλυση και να εξεταστεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά.

Οι αστυνομικοί γρήγορα διαπίστωσαν πως τα φονικά όπλα ήταν παλιά και ακαταχώρητα και δεν αποκλείουν να προέρχονται από την εφοπλιστική βίλα στους Πεταλιούς, όπου ο Μπουράυ εργαζόταν ως επιστάτης.

Η διάψευση της εταιρείας για το σπίτι στη Γλυφάδα

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ναυτιλιακή European Product Carriers Ltd. σχολιάζει πως «ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχε παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα».

«Η πράξη αυτή, ολότελα ανήθικη και εγκληματική, δεν είναι μόνο αποτρόπαια αλλά και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να δικαιολογηθεί από οιονδήποτε», σχολιάζει μεταξύ άλλων.

Οι μάρτυρες

Η Δέσποινα Καρνέση που έλειπε από τα γραφεία την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές μετά τις κηδείες των θυμάτων. Οι αρχές θα επιχειρήσουν να καλέσουν για κατάθεση και τον 85χρονο εφοπλιστή που βρίσκεται στο Λονδίνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT