Κάθειρξη 15 ετών σε μητέρα για τον πνιγμό του βρέφους της στον Αλιάκμονα

Κάθειρξη 15 ετών σε μητέρα για τον πνιγμό του βρέφους της στον Αλιάκμονα

Κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με μειωμένο καταλογισμό.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επιβλήθηκε στην 30χρονη μητέρα που πέταξε το 11 μηνών βρέφος της στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα στην Ημαθία, τον Ιανουάριο του 2023.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γιαννιτσών έκρινε τη μητέρα ένοχη για ανθρωποκτονία, αναγνωρίζοντας με πλειοψηφία 6-1 μειωμένο καταλογισμό και κάνοντας λόγο για επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση.

Οπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορούμενη είχε ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές δομές, ενώ προβλήματα ψυχικής φύσης επιβεβαιώθηκαν από πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το διάστημα που τέλεσε την ανθρωποκτονία είχε διακόψει την φαρμακευτική της αγωγή.

Στην απολογία της ομολόγησε το έγκλημα, ενώ διάβασε ένα γράμμα που έγραψε μέσα από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών όπου κρατείται, προς την κόρη της.

Συγγενείς της καθώς και οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της κράτησής της στις φυλακές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 30χρονη είχε φύγει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το βρέφος από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, όπου ζούσε με συγγενείς της και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το παιδί.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν οι έρευνες και το βρέφος βρέθηκε τελικά νεκρό σε μία όχθη του φράγματος.

Αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για ατύχημα, ισχυρισμό τον οποίο ανακάλεσε, όταν με παραγγελία του ανακριτή Βέροιας, διατάχθηκε η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στον τόπο του εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT