Εισαγγελική παρέμβαση για τον σέρβερ στο ΕΚΠΑ – Διατάχθηκε έρευνα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον σέρβερ στο ΕΚΠΑ – Διατάχθηκε έρευνα

Στόχος είναι να διακριβωθεί η έκταση της ζημιάς στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και να ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα

44" χρόνος ανάγνωσης

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το περιστατικό με τον σέρβερ στο ΕΚΠΑ.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέμεναν κάποια έγγραφη αναφορά από το πανεπιστήμιο, αλλά τελικά προχώρησαν σε αυτεπάγγελτη παρέμβαση για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα αυτές της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Στόχος είναι να διακριβωθεί ποια η έκταση της ζημιάς στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του ΕΚΠΑ και να ερευνηθεί ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργήσει το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, θα ληφθούν καταθέσεις εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών και θα ζητηθεί να διαβιβαστεί αντίγραφο της ΕΔΕ, που ήδη διενεργείται. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT