Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα με απειλές

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα με απειλές

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργάνωση με επωνυμία «Eνοπλη απάντηση» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή δέματος-βόμβας στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Το κείμενο ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε χθες το πρωί στο Athens Indymedia. Ο συντάκτης του κειμένου κάνει ονομαστική αναφορά στη δικαστικό, χαρακτηρίζοντάς την «γρανάζι της απάνθρωπης – φασιστικής μηχανής» και εκτοξεύει απειλές εναντίον της γράφοντας επί λέξει: «Oσο εύκολα έφτασε ο φάκελος-βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν τον στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς, διότι δεν θα μείνουν ατιμώρητες οι αποφάσεις της».

Χωρίς σφραγίδες

Ο φάκελος με τα εκρηκτικά εντοπίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Βρισκόταν για διάστημα 10 ημερών στο γραφείο της προέδρου Εφετών, η οποία απουσίαζε με αναρρωτική άδεια και ως εκ τούτου δεν είχε παραλάβει την αλληλογραφία της. Το πρωί της Δευτέρας, επέστρεψε στο γραφείο και παρέλαβε την αλληλογραφία της, μαζί και τον φάκελο-βόμβα. Ως αποστολέας εμφανιζόταν ψευδώς η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ως παραλήπτης η πρόεδρος Εφετών. Δεν έφερε σφραγίδα των ΕΛΤΑ, άρα δεν είχε διακινηθεί μέσω ταχυδρομείου, ενώ δεν είχε τη σχετική σφραγίδα που μπαίνει σε όσα δέματα ελέγχονται στο μηχάνημα ακτίνων Χ, στην είσοδο του μεγάρου, με ορισμένες εκτιμήσεις να κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο φάκελος μεταφέρθηκε εντός του δικαστικού μεγάρου από πλαϊνή είσοδο στην οποία δεν λειτουργεί μηχάνημα X-ray.

Τον μετέφερε στο δικαστικό μέγαρο ένα άτομο που κατά δήλωσή του ήταν υπάλληλος εταιρείας courier. Αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα και η συνδεσμολογία του ήταν τέτοια που θα εκρήγνυτο μόλις η δικαστικός άνοιγε τον φάκελο. Αρμόδιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. είχαν από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι πίσω από την ενέργεια δεν βρίσκονται ποινικοί αλλά μέλη του λεγόμενου αντάρτικου πόλης. Το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εξάλλου, είχε και το 2010 γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT