Εξαρθρώθηκε βίαιη συμμορία – Οι επιθέσεις σε γήπεδα και νυχτερινά μαγαζιά

Εξαρθρώθηκε βίαιη συμμορία – Οι επιθέσεις σε γήπεδα και νυχτερινά μαγαζιά

Δύο από τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να συμμετείχαν στο πρόσφατο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο

3' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε συμμορία που πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και σε φιλάθλους κατά τη διάρκεια αγώνων ποδοσφαίρου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ αναζητείται ακόμη ακόμα ένα μέλος της συμμορίας.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022 προέβαιναν σε ξυλοδαρμούς πελατών σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμπλέκονταν και σε οπαδικά επεισόδια σε γήπεδα, κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αττική.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε 2 επιθέσεις σε βάρος θαμώνων σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, κατά τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πελατών, μεταξύ των οποίων και δυο εν ενεργεία αστυνομικών. Επίσης διακριβώθηκε η συμμετοχή μελών της συμμορίας σε 2 συμπλοκές που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και σε αγωνιστικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής τον Φεβρουάριο του 2024.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για ΚΟΚ, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι επιθέσεις

Η επίθεση στο Rioskybar: Πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουνίου, στο νυχτερινό κατάστημα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περσεφόνης και Τριπτολέμου στο Γκάζι, οι συλληφθέντες ενώθηκαν σε ομάδα και πραγματοποίησαν σφοδρή επίθεση με γροθιές και λακτίσματα σε βάρος παρέας πελατών εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Επιπλέον δύο από τα μέλη της συμμορίας κρατώντας το κάθε ένα πιστόλι, τους απείλησαν με αυτά. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν οι πελάτες  να τραυματισθούν σοβαρά και να διακομιστούν σε νοσοκομεία.

Η επίθεση στο Studio 24: Ξημερώματα της 12ης Μαρτίου 2023, εντός του καταστήματος που βρίσκεται στο Γκάζι, μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν με σφοδρότητα και τραυμάτισαν παρέα πελατών του καταστήματος, εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Οι δράστες κατά την επίθεση χρησιμοποίησαν κοκκάλινα γάντια αναβάτη μοτοσυκλέτας, προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης, σωματικές βλάβες.

Επίθεση μετά το ματς ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Στις 11 Ιουνίου 2022, στο γήπεδο επί της οδού Πέτρου Ράλλη 58, διεξάγονταν ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων «ΠΑΟ ΡΟΥΦ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ». Μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν στους παίχτες της φιλοξενούμενης. Στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν την επίθεση, αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, ρίψεις πετρών, πλαστικών καθισμάτων, πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών, φωτοβολίδων χειρός ενώ ορισμένοι έκαναν και χρήση πυροσβεστήρων. Συνεπεία των επιθέσεων, ήταν ο τραυματισμός δυο αστυνομικών οι οποίοι υπηρετούσαν στην Δ.Α.Ε.Α./ Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης. Οπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., τρεις τουλάχιστον εκ των μελών της συγκεκριμένης συμμορίας συμμετείχαν στα ανωτέρω επεισόδια.

Συμπλοκή και πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια του ματς «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ»: Στις 18 Φεβρουαρίου του 2024, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και πυροβολισμοί. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στο γήπεδο όπου, αρχικά, συνέλαβαν τρία άτομα και παράλληλα, προέβησαν στην αναζήτηση δύο αυτοκινήτων που επέβαιναν άλλοι εμπλεκόμενοι. Λίγη ώρα αργότερα, Αστυνομικοί εντόπισαν το ένα Ι.Χ., το οποίο παρά τη χρήση των ηχητικών και φωτεινών σημάτων από τους Αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και, όπως διαπιστώθηκε, δύο από τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε αυτό ήταν μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα τσαντάκι μέσης (μπανάνα), το οποίο περιείχε ένα πιστόλι, μάρκας TOKAREV με οπλισμένο τον επικρουστήρα του. Ο ένας εκ των δύο μελών της συμμορίας ομολόγησε ότι είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου πιστολιού και είχε πυροβολήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά την ανωτέρω συμπλοκή.

Οι 7 από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις έρευνες σε σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι,
  • 3 μπαλτάδες,
  • πτυσσόμενο γκλοπ,
  • νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης,
  • τσαντάκι ώμου,
  • γάντια μηχανής με κοκάλινη επένδυση,
  • αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς,
  • 15 φιαλίδια και 5 δισκία αγνώστων ουσιών, πιθανών αναβολικών,
  • 3 αεροβόλα πιστόλια,
  • τσεκούρι μεσαίου μεγέθους,
  • πινακίδα ΙΧΕ καταφανώς πλαστή,
  • μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας,
  • 20 φυσίγγια καραμπίνας,
  • 2 αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα) προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια,
  • χάρτινη συσκευασία με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνη,
  • 20 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, καταφανώς πλαστά,
  • ρουχισμός, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των εκνόμων ενεργειών και
  • το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT