Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εκρηκτική ύλη βρέθηκε στο σπίτι του οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Εκρηκτική ύλη βρέθηκε στο σπίτι του οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Ελαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Κυριακή

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την υπόθεση των συλλήψεων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, καθώς ποσότητα εκρηκτικής ύλης βρέθηκε στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε στο σπίτι του οπλουργού που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία, ο οποίος βρισκόταν σε «μακρά αναρρωτική άδεια».

Νωρίτερα, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι έξι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται, μαζί με άλλους τέσσερις που βρίσκονται στις φυλακές, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, βομβιστικές ενέργειες και άλλα βαριά αδικήματα.

Το κατηγορητήριο

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Η δίωξη περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού βαθμού που αφορούν σε διεύθυνση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατική πράξη απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατική πράξη έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα, τρομοκρατική πράξη κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης φθοράς.

Επίσης, η δίωξη αφορά και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Απολογούνται την Κυριακή

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Το παρελθόν των «10»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δέκα κατηγορούμενοι δεν έχουν απασχολήσει για δράσεις που σχετίζονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι έγκλειστοι των φυλακών είναι όλοι για ληστείες και άλλα ποινικά αδικήματα.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τούς χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα επικίνδυνους, καθώς οι τρομοκρατικές ενέργειες στις οποίες φέρεται ότι εμπλέκονται θα μπορούσαν να έχουν θύματα.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις έγκλειστοι των φυλακών είναι οι δύο στον Δομοκό, ένας στα Γρεβενά και ένας στη Λάρισα.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας οπλουργός που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία στην Τανάγρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», είναι ΕΠΟΠ και βρισκόταν σε «μακρά αναρρωτική άδεια».

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, είναι 45 ετών έγγαμος με δύο παιδιά. Ο 45χρονος υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς, είναι εθελοντής μακράς θητείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποβάλει αναφορά για αποστρατεία. Είναι πολυβολητής και ήταν αποσπασμένος στο Πεντάγωνο. 

Πέντε επιθέσεις

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις όπου εμπλέκονται οι συλληφθέντες και συγκεκριμένα σε:

  • αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε στις 12-02-2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25-01-2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  • ρίψη χειροβομβίδας στις 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  • ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT