Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη

Συγκινητική εκδήλωση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της συμπρωτεύουσας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ μπροστά από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που έγινε πριν από ένα χρόνο.

Με κεριά, πλακάτ και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, διατράνωσαν τη θέλησή τους να μη λησμονήσουν τους νεκρούς και να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη-1

Πολλοί επέλεξαν να αφήσουν ένα κεράκι ή ένα λουλούδι στο γλυπτό σε μορφή τρένου που βρίσκεται μπροστά από τον σταθμό. Με κεριά σχηματίστηκε ο αριθμός 57, όσα ακριβώς ήταν και τα θύματα.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη-2

Στις 11.22 το βράδυ, την ώρα που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Στη συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν «αθάνατος» ή «αθάνατη».

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση μνήμης για τα Τέμπη-3

Νωρίτερα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου το Σωματείο Καθηγητών Χορού υλοποίησε δρώμενο στο οποίο πολίτες κλήθηκαν να καθίσουν σε 57 άδειες καρέκλες, κρατώντας ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT