Τέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή

Τέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή

Το σβήσιμο των ονομάτων προκάλεσε αντιδράσεις και εντός Βουλής

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ονόματα των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, έγραψαν ξανά μπροστά από τη Βουλή φοιτητές που συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Τα ονόματα, τα οποία είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη την Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, σβήστηκαν από συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης, Ρωξάνη Μπέη, ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, προσθέτοντας ότι δεν έδωσε εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο ούτε ενημερώθηκε για την ενέργεια.

Επισημαίνεται ότι πηγές του φρουραρχείου της Βουλής ανέφεραν ότι «αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα, όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα» και πρόσθεσαν ότι «η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Τέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή-1
INTIME News

Αντιδράσεις στη Βουλή

Το σβήσιμο των ονομάτων προκάλεσε αντιδράσεις και εντός Βουλής, με τα κόμματα να κάνουν λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας, επέκρινε την ενέργεια να «σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων που γράφτηκαν χθες μπροστά σε ένα μνημείο ενότητας για τον λαό μας, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

Τέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή-2
ΙΝΤΙΜΕ News

«Είναι ονόματα που αντιστοιχούν σε ψυχές που ζητούν δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα την αποδώσει και θα οδηγήσει τους ενόχους στην τιμωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και αν σβήσανε τα 57 ονόματα, τίποτα δεν θα σβήσει τις 1,5 εκατ. υπογραφές που συγκεντρώθηκαν. Και να ξέρετε ότι θα γράφονται συνέχεια από τους φοιτητές. Τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει», ανέφερε από την πλευρά του, ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς.

Τέμπη: Φοιτητές έγραψαν ξανά τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή-3
INTIME News

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, επισήμανε ότι «κάποιοι έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή να σβηστούν τα 57 ονόματα των αθώων θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών από την πλατεία του Συντάγματος, μια κίνηση που έκρυβε έναν πολύ βαθύ συμβολισμό», όπως είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT