Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά

Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά

Φωτογραφίες από τα όπλα που εντόπισαν οι Αρχές, στο πλαίσιο επιχειρήσεων για τρομοκρατικές επιθέσεις, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από τα όπλα που εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές, στο πλαίσιο των συλλήψεων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Τα όπλα, μεταξύ των οποίων, πιστόλια, περίστροφο και ένα πολεμικό τυφέκιο, εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων σε τρία κελιά καταστημάτων κράτησης και εννέα οικίες.

Εκτός από τα όπλα, βρέθηκαν επίσης ποσότητες εκρηκτικής ύλης, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και usb, μικροποσότητες ναρκωτικών, δύο αυτοκίνητα, μοτοσικλέτα, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση κατηγορούνται δέκα άτομα, ενώ την Τετάρτη στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι έξι συλληφθέντες που δεν βρίσκονταν στις φυλακές, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 3 Μαρτίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα. Η δίωξη περιλαμβάνει κατά περίπτωση αδικήματα κακουργηματικού βαθμού που αφορούν σε διεύθυνση, ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατική πράξη απόπειρας ανθρωποκτονίας, τρομοκρατική πράξη έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένης και σε απόπειρα, τρομοκρατική πράξη κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών, τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατική πράξη διακεκριμένης φθοράς.

Επίσης, η δίωξη αφορά και τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Φωτογραφίες από τα όπλα που εντοπίστηκαν

Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά-1
Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά-2
Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά-3
Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά-4
Ερευνες Αντιτρομοκρατικής: Τα όπλα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και κελιά-5

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT