Εκρηξη στα Πετράλωνα: Φωτογραφίες από τη στιγμή που οι δράστες τοποθετούν τη βόμβα

Εκρηξη στα Πετράλωνα: Φωτογραφίες από τη στιγμή που οι δράστες τοποθετούν τη βόμβα

Η επίθεση, για την οποία υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης», περιλαμβάνεται στις πέντε υποθέσεις που ερευνά η Αντιτρομοκρατική και αποδίδονται στους δέκα διωκομένους

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, το οποίο έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης τον περασμένο Ιανουάριο, φέρνει στη δημοσιότητα η «Κ».

Η επίθεση, για την οποία υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Σύμπραξη εκδίκησης», περιλαμβάνεται στις πέντε υποθέσεις που ερευνά η Αντιτρομοκρατική και αποδίδονται στους δέκα διωκομένους. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν απεικονίζονται οι δράστες τη στιγμή που τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του υποκαταστήματος.

Εκρηξη στα Πετράλωνα: Φωτογραφίες από τη στιγμή που οι δράστες τοποθετούν τη βόμβα-1
Πηγή: Καθημερινή

Υπενθυμίζεται πως στις 19 Ιανουαρίου 2024, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα, δύο από τους πρόσφατα συλληφθέντες για τρομοκρατία ακούγονται να λένε σε μεταξύ τους συνομιλία: «Να πας να το μπουμπουνίσεις, να κάτσεις να το βάψεις εκεί, για να κάτσεις εσύ όλη την ώρα, να στο στοκάρω εγώ όλο και μετά να τελειώσεις».

Εκρηξη στα Πετράλωνα: Φωτογραφίες από τη στιγμή που οι δράστες τοποθετούν τη βόμβα-2
Πηγή: Καθημερινή

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο διάλογός τους αφορά το σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στην τράπεζα, το οποίο τελικά έφεραν εις πέρας μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα. Στην ίδια συνομιλία αναφέρονται και στην αμοιβή που θα εισπράξουν σε περίπτωση που εκτελέσουν την αποστολή: «ένα ληροτά (σ.σ. πρόκειται για αναγραμματισμό της λέξης τάληρο) fifty fifty (σ.σ. μισά μισά)».

Η έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου και από την ανάλυση εκατοντάδων βίντεο από κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να ανασυνθέσουν τα δρομολόγια τουλάχιστον ενός εκ των δραστών, από τα Πετράλωνα μέχρι το Παλαιό Ψυχικό όπου διαμένει. Ενα από τα στοιχεία που τον πρόδωσαν μάλιστα ήταν τα χαρακτηριστικά μιας μηχανής χαμηλού κυβισμού, την οποία χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του. Πρόκειται για ένα «παπάκι» με διαφορετικό χρώμα ζάντες και σπασμένο τον αριστερό καθρέφτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT