Σύλληψη γιατρού για ψευδείς βεβαιώσεις και παράνομες συνταγογραφήσεις

Σύλληψη γιατρού για ψευδείς βεβαιώσεις και παράνομες συνταγογραφήσεις

Προέβαινε συστηματικά στην επ’ αμοιβή έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίζουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Συνελήφθησαν ακόμα τρία άτομα

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός γιατρού και τριών ακόμα ατόμων για υπόθεση έκδοσης και χορήγησης ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και συνταγογράφησης σκευασμάτων συγκεκριμένων εταιρειών, έναντι αμοιβής, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και εκτός από τον γιατρο αφορούν δύο ιατρικούς επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρείας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση, συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου, δωροδοκία υπαλλήλου κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου περί όπλων και του κώδικα μετανάστευσης.

Βεβαιώσεις για τη νόμιμη παραμονή αλλοδαπών στη χώρα

Είχε προηγηθεί καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ο ιατρός προέβαινε συστηματικά στην επ’ αμοιβή έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς, προκειμένου αυτοί να εξασφαλίζουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ για τον σκοπό αυτό συνεργαζόταν με αλλοδαπό, στον οποίο απευθύνονταν οι ενδιαφερόμενοι για την παραλαβή των σχετικών βεβαιώσεων.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο γιατρός λάμβανε χρηματικά ποσά ή άλλα αθέμιτα ωφελήματα για να συνταγογραφεί φαρμακευτικά σκευάσματα συγκεκριμένων εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιατρικοί επισκέπτες αποκόμιζαν με τη σειρά τους ποσοστό κέρδους από τις πωλήσεις των φαρμάκων των εταιρειών, επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ και ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στον χώρο εργασίας του ιατρού, εντοπίστηκαν οι δύο ιατρικοί επισκέπτες τη στιγμή που θα παρέδιδαν στον ιατρό χρηματικό ποσό για την υπερσυνταγογράφηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων της εταιρείας τους. Παράλληλα, στην οικία του βρέθηκαν διαβατήρια τρίτων προσώπων, καθώς και ιατρικές βεβαιώσεις επ’ ονόματι αλλοδαπών.

Τα ευρήματα των Αρχών

Συνολικά, από τις σωματικές έρευνες και τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες κατασχέθηκαν 3.870 ευρώ, 4 διαβατήρια τρίτων προσώπων, 2 ιατρικές βεβαιώσεις, 1 βαλλίστρα και πλήθος λευκών, εμφανώς χρησιμοποιημένων, φακέλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι σε ταξιδιωτικά γραφεία υπήρχε πίστωση χρηματικού ποσού 8.200 ευρώ από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες στο όνομα του ιατρού, το οποίο είχε δαπανήσει σε ταξίδια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, κατά το τελευταίο έτος, ο γιατρός είχε αυξήσει τη συνταγογράφηση σκευασμάτων συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας κατά 60 %, έχοντας και τα μεγαλύτερα ποσοστά συνταγογράφησης ανασφάλιστων ασθενών στο νομό όπου δραστηριοποιούνταν.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχει εξακριβωθεί η έκδοση τουλάχιστον 8 ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT