Εκρυβαν ναρκωτικά σε ρολό βαψίματος – Πώς δρούσε η σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στην Καλλιθέα και στο κέντρο της Αθήνας

Εκρυβαν ναρκωτικά σε ρολό βαψίματος – Πώς δρούσε η σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στην Καλλιθέα και στο κέντρο της Αθήνας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στην Καλλιθέα και στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε Καλλιθέα και Βύρωνα δύο ημεδαποί, 26 και 54 ετών και ένας 45χρονος Αλβανός, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 26χρονος.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 45χρονος αρχηγός ήταν υπεύθυνος για όλη τη διαδικασία της οργάνωσης, την προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση, καθώς και για την εύρεση πελατών και την είσπραξη των κερδών.

Ο 26χρονος, ως άμεσος συνεργός του αρχηγού, ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την προμήθεια της κοκαΐνης και την εύρεση προμηθευτών και πελατών. Ο 26χρονος είχε αναλάβει επίσης την αποθήκευση, τη φύλαξη και τη μεταφορά της κοκαΐνης.

Τέλος, η 54χρονη έκρυβε τα κέρδη από τη διακίνηση και φρόντιζε να αποσταλούν ορισμένες ποσότητες στην Αλβανία

Οπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, είχαν δημιουργήσει κατάλληλες υποδομές για τα διάφορα στάδια διακίνησης, ενώ προέβαιναν στη διακίνηση ουσιών σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κατά τους θερινούς μήνες, εκμεταλλευόμενοι παράλληλα και την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς τουριστών (TRANSFER).

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν 51,8 γραμμ. κοκαΐνης, ρολό βαψίματος, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κρύπτη των ναρκωτικών, 2 τοστιέρες που χρησιμοποιούσαν ομοίως ως κρύπτες χρηματικού ποσού και 46.325 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT