Συνδέσεις με τον πολύχρονο «πόλεμο» στη greek mafia για τον έλεγχο ενός εκτεταμένου δικτύου βενζινάδικων «βλέπουν», σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι αστυνομικές Αρχές, αναφορικά με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου παρασκευάζονταν και διακινούνταν χημικοί διαλύτες.
Οι Αρχές συνέλαβαν είκοσι μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, που φέρει το προσωνύμιο «μάγος», ενώ στους κατηγορούμενους συγκαταλέγεται ακόμη ένα πρόσωπο, γνωστό εδώ και χρόνια στις Αρχές για υποθέσεις που αφορούν λαθρεμπόριο καυσίμου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχουν υπόνοιες ότι η σπείρα αποτελεί συνέχεια κυκλώματος που ήλεγχε ηγετικό στέλεχος της «νύχτας», το οποίο δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022.
Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ένα από τα ισχυρότερα στον χώρο της νύχτας, είχε υπό τον έλεγχό του ένα εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων υγρών καυσίμων στη Αττική μέχρι τον Απρίλιο του 2022, όταν έπεσε νεκρός στο εξοχικό του στη Βοιωτία, μπροστά στα μάτια συγγενών και φίλων, έπειτα από πυροβολισμούς που δέχθηκε.
Από τη δολοφονία του κι έπειτα, έχει ανοίξει ένας φαύλος κύκλος αίματος και επιθέσεων, που δεν λέει να κλείσει, αναφορικά με το ποιος θα αναλάβει τα ηνία στη θέση του.
Φέρεται να χρησιμοποιούσε ως βάση του, ένα χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο, όπου τον Ιούνιο του 2023, εισήλθαν τέσσερα άτομα με καλάσνικοφ. Αφού ακινητοποίησαν τον φύλακα, έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να καούν δύο φορτηγά που άνηκαν στην επιχείρηση και στο συγκεκριμένο ηγετικό στέλεχος της greek mafia.
Αλλωστε, ο «τομέας» των βενζινάδικων στον Ασπρόπυργο, φαίνεται βρισκόταν υπό τον έλεγχό του, ενώ στην υπόθεση εμπλεκόταν στενός συγγενής του. Σε βυτιοφόρα που ανήκαν σε εταιρεία του συγκεκριμένου συγγενικού προσώπου, οι Αρχές είχαν διαπιστώσει πως φορτώνονταν διαλύτες από κρυφές αποθήκες του Ασπρόπυργου, προκειμένου μετέπειτα να μεταφερθούν σε βενζινάδικα της «οικογένειας».
Στον ίδιο χώρο στάθμευσης
Αυτός ο ίδιος χώρος στάθμευσης, ήταν το σημείο, όπου εξαρθρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε τους χημικούς διαλύτες στην Τανάγρα Βοιωτίας. Τα μέλη της είχαν παρασκεύασει τριάντα τόνους χημικούς διαλύτες, τους οποίους μετέφεραν με φορτηγό στο συγκεκριμένο πάρκινγκ στον Ασπρόπυργο. Από εκεί, οι χημικοί διαλύτες μεταγγίστηκαν σε βυτιοφόρο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αθήνα.
Εκτός από τον εν λόγω χώρο στον Ασπρόπυργο, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν δύο επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους στη Δυτική Αττική, στους οποίους έφταναν αρχικά χημικοί διαλύτες από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια κατέληγαν στον χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο, όπου πραγματοποιούνταν η νόθευση του άγνωστου προελεύσεων καυσίμου.
Η οργάνωση χρησιμοποιούσε και έναν επιπλέον χώρο, όπου στεγαζόταν εταιρεία, η οποία λόγω της δραστηριότητάς της προμηθευόταν όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά, για την παραγωγή παράνομων χημικών διαλυτών, οι οποίοι αμέσως μετά κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης, ώστε να διοχετευτούν με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 6 πρατήρια υγρών καυσίμων, 1 χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων, 7 σπίτια, 2 αποθήκες, 1 εταιρεία παραγωγής απολυμαντικών και χονδρικού εμπορίου χημικών προϊόντων βιομηχανικής χρήσης, 1 εταιρεία χονδρικού εμπορίου ποτών και 2 ποτοποιίες.
Από τις έρευνες αυτές, βρέθηκαν 85.265 λίτρα χημικών διαλυτών, 12.101 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης άνευ νομίμων παραστατικών, 5.762 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 746 λίτρα λοιπών αλκοολούχων υγρών, 12 Ι.Χ.Ε., από τα οποία τα 6 απασχολούσαν, ενώ 3 θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το δίκτυο των συγκεκριμένων πρατηρίων υγρών καυσίμων, φαίνεται πως ελέγχεται από πρόσωπο που είναι ιδιαιτέρως γνωστό τις τελευταίες δεκαετίες για λαθρεμπόριο καυσίμου. Σε ένα από τα πρατήρια που ήλεγξαν οι Αρχές, φαίνεται πως εντοπίστηκε και βυτιοφόρο της εταιρείας του. Ο ίδιος συγκαταλέγεται στους κατηγορούμενους για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Σημειώνεται πως οι ποσότητες των παράνομων χημικών διαλυτών που διακινήθηκαν από την πρώτη υποομάδα ανέρχονται σε 111 τόνους και από τη δεύτερη σε 150 τόνους, ενώ οι δασμοί και οι λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, τόσο από τις κατασχεθείσες όσο και από τις διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών, λαθραίων καυσίμων, αιθυλικής αλκοόλης και λοιπών αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τα 1.200.000 ευρώ.