Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση – Αντιφασιστική πορεία στο Ολύμπιον

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση – Αντιφασιστική πορεία στο Ολύμπιον

Αναστάτωση έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κινηματοθέατρο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά», στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Ενόψει της προβολής, μέλη εθνικιστικών οργανώσεων είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αφίσα της ταινίας, στην οποία απεικονίζεται σταυρωμένη μία ημίγυμνη έγκυος γυναίκα. Η ΕΛ.ΑΣ είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι απαγορεύεται κάθε δημόσια συνάθροιση, ωστόσο παρά τη σχετική απαγόρευση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων  στην πλατεία.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το Ολύμπιον, συγκεντρώθηκε ομάδα νεαρών ατόμων, με πανό στο οποίο ανέγραφαν: «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό» και «Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες, ενάντια στην ομοφοβία και στις επιθέσεις στην LGBTQ+ κοινότητα. Οι απαγορεύσεις δεν μας σταματούν, σπάμε το νόμο στο δρόμο».

Η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τους διαδηλωτές πως υπάρχει σε ισχύ απαγόρευση συγκεντρώσεων σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το Ολύμπιον, ωστόσο οι διαδηλωτές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν από νωρίς παραταχθεί έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον. 



Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση – Αντιφασιστική πορεία στο Ολύμπιον-1
Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη. Πηγή: parallaximag


Έξω από τον κινηματογράφο, και παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων, είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα μελών του Ιερού Λόχου, που αντιδρούν στην προβολή της ταινίας και τους οποίους απομάκρυνε η αστυνομία, η οποία έφτιαξε έναν κλοιό μπροστά από το κτίριο, επιτρέποντας την είσοδο μόνον σε όσους διαθέτουν εισιτήριο.

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην είσοδο ζητούσαν να ελέγξουν τις τσάντες και τα σακίδια των εισερχόμενων για λόγους ασφαλείας.

Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Διαμαρτύρονται για τη συγκέντρωση εθνικιστικής οργάνωσης μπροστά στο Ολύμπιον.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς είναι σε ισχύ απόφαση απαγόρευσης συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Οι αντιεξουσιαστές οδηγήθηκαν από τις δυνάμεις στην οδό Φιλίππου, σε σημείο εκτός της απαγορευμένης ζώνης.

Σύλληψη για εξύβριση

Συνελήφθη 32χρονος για εξύβριση ΛΟΑΤΚΙ ατόμου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, η σύλληψη έγινε μετά από έγκληση που υπέβαλε το ΛΟΑΤΚΙ άτομο, ηλικίας 21 ετών.

Το περιστατικό έγινε χθες το απόγευμα. Την υπόθεση διερευνά το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT