Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για εμπορία ρούχων «μαϊμού»

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για εμπορία ρούχων «μαϊμού»

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.500 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες Πέμπτη κατά τις πρωινές ώρες για κατοχή και εμπορία απομιμητικών ειδών ένδυσης στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχων Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος εντός καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.561 απομιμητικά είδη ένδυσης.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τα εν λόγω είδη έφεραν σήματα διαφόρων επώνυμων εταιρειών, με το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών αυτών, να ξεπερνά τις 57.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., τους επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT