Τέμπη: Συμπληρωματικά στοιχεία στον ανακριτή από συγγενείς θυμάτων

Τέμπη: Συμπληρωματικά στοιχεία στον ανακριτή από συγγενείς θυμάτων

Με βάση τα στοιχεία, οι συγγενείς θα καταθέσουν και νέες μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών και εκπροσώπων αρχών όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπληρωματικά στοιχεία επί της τελικής έκθεσης των εμπειρογνωμόνων κατέθεσαν στον εφέτη ανακριτή που διερευνεί το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, συγγενείς των θυμάτων.

«Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που υπήρχανε και δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έχει γίνει, καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί και τις πρώτες ώρες του εγκλήματος και τις πρώτες μέρες», δήλωσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι συγγενείς προσανατολίζονται να καταθέσουν νέες μηνύσεις κατά δικαστικών λειτουργών και εκπροσώπων Αρχών, όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Επισημαίνεται πως το ΕΜΠ έχει ήδη αναλάβει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τις ποσότητες καύσιμης ύλης που εντοπίστηκαν.

«Επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση του τεχνικού μας συμβούλου, του κ. Κοκοτσάκη, ότι οφείλεται στη χημική ουσία του ξυλολίου, του βενζολίου και των υπολοίπων που είχαν εντοπιστεί και από το Χημείο του Κράτους, αλλά με πολύ πιο ξεκάθαρο τρόπο εμφανίζεται το όλο φαινόμενο της πυρόσφαιρας και της φωτιάς», σημείωσε ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δικηγόρος συγγενών θυμάτων.

Τέλος, εκκρεμεί η εξέταση από το Συμβούλιο Εφετών του υπομνήματος, που κατέθεσε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, προκειμένου να μη συσχετιστεί η δίωξή του για το μπάζωμα του χώρου, με την ευρύτερη δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT