Φωτιά στα Πιέρια: Ερπουσα στο μεγαλύτερο μέρος της – Δύσκολη η οριοθέτηση

Φωτιά στα Πιέρια: Ερπουσα στο μεγαλύτερο μέρος της – Δύσκολη η οριοθέτηση

Το ανάγλυφο της περιοχής, που χαρακτηρίζεται απο έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή «Σαρακατσάνα Πιερίας», ανάμεσα σε ψυχρόβια φυλλοβόλα πλατύφυλλα και ψυχρόβια κωνοφόρα δέντρα, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έρπουσα καίγοντας νεκρή καύσιμη ύλη και φυλλώματα.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, το ανάγλυφο της περιοχής που χαρακτηρίζεται απο έντονες κλίσεις, αλλά και η πλούσια φυτοκάλυψη, δυσκολεύουν το έργο οριοθέτησης της περιμέτρου.

Στο σημείο επιχειρούν 94 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 26 οχήματα καθώς η ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Ο.Σ.μη.Ε.Α.) της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σημερινή επιχείρηση συμμετείχε επίσης ένα ελικόπτερο, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες επιχειρούσε και ένα αεροσκάφος CL415.

Τέλος, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT