ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε δολοφονία στον Αγιο Παντελεήμονα

ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε δολοφονία στον Αγιο Παντελεήμονα

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 12 άτομα. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου 2024

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δολοφονία ενός 30χρονου έπειτα από συμπλοκή ατόμων το βράδυ της 8ης Μαρτίου, έξω από κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προχωρώντας σε μία σύλληψη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση συνελήφθη, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, ένα μέλος συμμορίας, που κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 12 άτομα, που κατά περίπτωση κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία (τετελεσμένη και σε απόπειρα), συμμετοχή στη συμπλοκή καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Κατά τις βραδινές ώρες της 8ης Μαρτίου 2024, σημειώθηκε συμπλοκή δύο ομάδων, επτά και έξι ατόμων αντίστοιχα, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη συμβολή της Ηπείρου με τη Μιχαήλ Βόδα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο συλληφθείς, μέλος της ομάδας των επτά ατόμων, πυροβόλησε προς το μέρος της άλλης ομάδας, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Στη συνέχεια, ενώ η συμπλοκή βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, πυροβόλησε εκ νέου και τραυμάτισε σοβαρά το 35χρονο θύμα, που διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα.

Οι έρευνες των Αρχών

Από την έρευνα στον χώρο βρέθηκαν τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, σιδερένιος λοστός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, βέργα σιδήρου, σιδερένιο κοντάρι, δύο ξύλινα κοντάρια, σουγιάς, λίμα μαχαιριών, μαχαίρι, δύο σπαθιά, σιδερένιο κοντάρι, καθώς και δύο ξύλινα κοντάρια.

Ακολούθησε έρευνα στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα, εργαστηριακά ευρήματα και ψηφιακά πειστήρια από τον τόπο του εγκλήματος, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του συνόλου των εμπλεκομένων καθώς και τη διακρίβωση του κινήτρου της συμπλοκής.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθως από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του φυσικού αυτουργού, ο οποίος απογευματινές ώρες χθες (8-4-2024) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Μάλιστα, δύο μέλη της συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο συλληφθείς, κατηγορούνται ως μέλη μίας εκ των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πληθώρα ποινικών αδικημάτων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT