Meteo: Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε 72 περιοχές

Meteo: Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε 72 περιοχές

Tους 32 βαθμούς Κελσίου ξεπέρασε ο υδράργυρος σε Τρίκαλα, Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, Λιβαδειά, Στυλίδα, Λάρισα, Καρδίτσα, Ψαχνά Ευβοίας και Δένδρα Τυρνάβου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο υδράργυρος τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr.

Οπως προκύπτει από το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η μέγιστη θερμοκρασία τη Δευτέρα ξεπέρασε κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία (26,9 βαθμοί Κελσίου) ήταν κατά ένα βαθμό υψηλότερη από την αντίστοιχη της Κυριακής (25,9 βαθμοί Κελσίου).

Αναλυτικά, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 25 βαθμούς σε 399 από τους 517 μετεωρολογικούς σταθμούς (ποσοστό 77%), ενώ σε 72 σταθμούς (ποσοστό 14%) ξεπέρασε τους 30 βαθμούς.

Την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός στα Τρίκαλα, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 32,7 βαθμούς Κελσίου, η οποία αποτελεί τιμή-ρεκόρ για την εποχή, από την αρχή λειτουργίας του σταθμού το 2007.

Παράλληλα, τους 32 βαθμούς ξεπέρασε η θερμοκρασία σε Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, Λιβαδειά, Στυλίδα Φθιώτιδας, Λάρισα, Καρδίτσα, Ψαχνά Ευβοίας και Δένδρα Τυρνάβου.

Meteo: Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε 72 περιοχές-1

Σημειώνεται ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία αυτή τη εποχή κινείται στην περιοχή των 20-21 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT