Νίσυρος: Υπάλληλος του ΥΠΠΟ ερευνάται για κακοποίηση ανηλίκου – Τέθηκε σε αναστολή

Νίσυρος: Υπάλληλος του ΥΠΠΟ ερευνάται για κακοποίηση ανηλίκου – Τέθηκε σε αναστολή

Αναστολή καθηκόντων και διενέργεια διοικητικής έρευνας επιβλήθηκε σε βάρος υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, «σε συνέχεια δημοσιευμάτων για ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές», αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή καθηκόντων επιβλήθηκε σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, εμπλέκεται σε περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανηλίκου, στη Νίσυρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, «σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές», δόθηκε επίσης η εντολή «στην αρμόδια γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τη Δευτέρα 15 Απριλίου οι Αρχές έλαβαν ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου. Αμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης, ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για εργαστηριακή ανάλυση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT