Τέσσερις συλλήψεις για τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα τον περασμένο Μάρτιο

Τέσσερις συλλήψεις για τις εκρήξεις σε Πειραιά και Καλλιθέα τον περασμένο Μάρτιο

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ η Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε νεότερη ενημέρωση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών δύο άτομα για την έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά στις 8 Μαρτίου καθώς και δύο ακόμη άτομα για την έκρηξη σε κάβα στην Καλλιθέα στις 11 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., όλοι τους συνελήφθησαν για – κατά περίπτωση – αντίσταση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών και για καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ολοι τους οδηγούνται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ η Αστυνομία αναμένεται να προβεί σε νεότερη ενημέρωση.

Το περιστατικό στον Πειραιά

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στο πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής 8 Μαρτίου, κάνοντας τη γύρω περιοχή να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, καθώς το ωστικό κύμα προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η έκρηξη στην Καλλιθέα

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, έλαβε χώρα νέα βομβιστική επίθεση στο λεκανοπέδιο Αττικής και ειδικότερα στην Καλλιθέα, όπου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε κάβα στην οδό Πάντου.

Την κάβα διαχειρίζεται επιχειρηματίας που έχει στην ιδιοκτησία του και νυχτερινό κέντρο, σε κοντινή απόσταση από το σημείο της έκρηξης, καθώς επίσης και καφέ-μπαρ στον νομό Ηλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT