Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε τρεις νομούς – Πώς δρούσε

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε τρεις νομούς – Πώς δρούσε

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 34.000 ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

Για τις εν λόγω υποθέσεις συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 22 και 38 ετών, μέλη της συμμορίας, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 25 ετών.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 34.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε χθες, Μ. Πέμπτη, το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι δύο συλλήψεις.

Το χρονικό της εξάρθρωσης

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τις 10 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαΐου, οι ανωτέρω συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών, αποκομίζοντας έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη προκειμένου να καθιστούν δυσχερή τον εντοπισμό τους μετέβαιναν σε περιοχές των νομών Αργολίδας, Αττικής και Κορινθίας με ενοικιαζόμενα οχήματα, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και διέπρατταν κλοπές σε οικίες και οχήματα.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει, συνολικά, 26 περιπτώσεις κλοπών, όπου είχαν αφαιρέσει μεταξύ άλλων χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τέλος, κατασχέθηκαν δύο οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT