Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «Ρουμάνος»

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο «Ρουμάνος»

Επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους καθώς και εμφάνιση στις Αρχές τρεις φορές τον μήνα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 36χρονος με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στον θανάσιμο τραυματισμό από ναυτική φωτοβολίδα του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στον κατηγορούμενο, ο οποίος παραδόθηκε νωρίτερα, παρουσία του δικηγόρου του, επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους καθώς και υποχρεωτικό «παρών» στις Αρχές, τρεις φορές τον μήνα.

Οπως προκύπτει από το προανακριτικό υλικό, πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη των χούλιγκαν που εμφανίζονται να υποκινούν οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή παραδόθηκε άλλος ένας από τους υπόπτους για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Επρόκειτο για έναν από τους βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση των χούλιγκαν της Θύρας 7, ο οποίος είχε το προσωνύμιο «Shark».

Οπως διαπιστώθηκε, στο δείγμα που είχε ληφθεί από τον κατηγορούμενο με σκοπό την ανίχνευση υπολειμμάτων ενεργοποιημένης πυροτεχνικής σύνθεσης ανευρέθηκαν σωματίδια με τη σύσταση εκείνων που βρέθηκαν σε φορέα της φωτοβολίδας τύπου αλεξίπτωτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT