Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Η κατάθεση της μητέρας – Οι έρευνες και το χρονικό

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Η κατάθεση της μητέρας – Οι έρευνες και το χρονικό

Τι ισχυρίστηκε η 24χρονη στους αστυνομικούς, πώς οι αρχές έφτασαν στο νεκρό βρέφος και η εκτίμηση του ιατροδικαστή

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στη Βραυρώνα, σχετικά με την κατάθεση της 24χρονης μητέρας και την έκθεση του ιατροδικαστή. 

«Το παιδί το έχασα γιατί δούλευα στα χωράφια μαζεύοντας ελιές» φέρεται να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς η 24χρονη από το Νεπάλ που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Το βρέφος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σε χωματερή του Δήμου Μαρκοπούλου και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ο ιατροδικαστής εκτίμησε πως το μωρό πιθανόν γεννήθηκε ζωντανό.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή, ο πατέρας του βρέφους είχε ομολογήσει στις αρχές πως είχε πετάξει το βρέφος σε κάδο απορριμμάτων, ισχυριζόμενος πως το παιδί «είχε γεννηθεί νεκρό». 

Η 24χρονη, η οποία έλαβε εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και πήρε προθεσμία έως την Πέμπτη για να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα ισχυρίστηκε προανακριτικά ότι το μωρό το είχε χάσει πριν περίπου πέντε μήνες. 

Κατά την ίδια, με τον σύντροφό της επιθυμούσαν να παντρευτούν. «Αυτό έγινε πριν περίπου πέντε μήνες σε ένα χωριό που δούλευα έξω από την Αθήνα. Δεν το έθαψα γιατί δεν υπήρχε σώμα παρά μόνο αίμα. Το παιδί το είχα κάνει μαζί με τον σύντροφό μου με τον οποίον έχω σχέση εδώ και επτά μήνες περίπου, από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα». 

Η κατηγορούμενη ανέφερε επίσης στην κατάθεσή της ότι έχει άλλη μια κόρη, δύο χρονών, η οποία ζει στο Νεπάλ με τον πρώην άνδρα της.

Το χρονικό 

Το βράδυ της Πέμπτης, το ζευγάρι εμφανίστηκε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» με την 24χρονη να έχει αιμορραγία. Ομως, οι απαντήσεις που έδωσε εκείνη την ημέρα δεν έπεισαν τους γιατρούς και ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που ξεκίνησε τις έρευνες από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Βραυρώνα που έμενε το ζευγάρι. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αίμα σε όλο το δωμάτιο, ενώ από τις κάμερες του ξενοδοχείου, είχε καταγράφει ο 24χρονος από το Νεπάλ να πετάει σακούλες στα σκουπίδια. 

Η έρευνα επεκτάθηκε στην περιοχή και τελικά το βρέφος εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα σκουπιδιών σε χωματερή του Δήμου Μαρκοπούλου. 

Ο σύντροφος της 24χρονης έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η νεκροψία- νεκροτομή, η οποία θα ρίξει φως στα ακριβή αιτία του θανάτου του βρέφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT