ΕΣΗΕΑ: Καταδίκη της επίθεσης στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη

ΕΣΗΕΑ: Καταδίκη της επίθεσης στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης δηλώνει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο Ρένα Κουβελιώτη, προσθέτοντας ότι θα βρίσκεται «στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ δέχθηκε προ ημερών η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, και η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε με ανακοίνωσή της το συμβάν, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης», η οποία «δεν θα αποδώσει».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο, προσθέτοντας ότι θα βρίσκεται «στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

«Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT