Κατάληψη Νομικής: Στις 28 Μαΐου η δίκη των 28 συλληφθέντων – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Κατάληψη Νομικής: Στις 28 Μαΐου η δίκη των 28 συλληφθέντων – Αφέθηκαν ελεύθεροι

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 28 Μαΐου αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των 28 συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., σε κατάληψη στη Νομική Σχολή. Με εντολή του δικαστηρίου όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο ζήτησε να προσέλθουν στη δίκη και να καταθέσουν ως μάρτυρες ένας αστυνομικός, καθώς και ο φύλακας του κτιρίου της Νομικής.

Νωρίτερα, σε βάρος των 28 κατηγορουμένων ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων.

Από τους 28 κατηγορούμενους οι 10 είναι άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας Ισπανός και 18 γυναίκες, εκ των οποίων τρεις από τη Γαλλία, δύο Γερμανίδες, δύο Ιταλίδες και μία από την Αγγλία.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και εξωπανεπιστημιακοί, συμμετείχαν σύμφωνα με τη δικογραφία στην κατάληψη της Νομικής, που ξεκίνησε αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την επέμβαση των αστυνομικών, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT